Boek
Engels

Pirate latitudes

Michael Crichton (auteur)
Het 17e eeuwse Jamaica is het strijdtoneel tussen de koloniserende grootmachten Spanje en Engeland, die zich beide niet houden aan hun vredesverdrag.
Titel
Pirate latitudes
Auteur
Michael Crichton
Taal
Engels
Editie
1
Uitgever
London: Harper, 2010 | Andere uitgaves
387 p.
ISBN
9780007349999 (paperback)

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het Jamaicaanse Port Royal is in 1665 een Engels koloniestadje van moordenaars en prostituees in het midden van de door Spanje gedomineerde Caribische Zee. Engeland en Spanje hebben een vredesverdrag waar de beide partijen het niet nauw mee nemen. Piraterij wordt met de dood bestraft, maar kapers -een subtiel verschil- kunnen op de financiële steun van de Engelse koning en zijn gouverneur in Jamaica rekenen. Zeker als het slachtoffer behoort tot de Spaanse vloot. Dus varen Hunter en zijn bemanning uit om een Spaans schatgaljoen te kapen. Dat ligt voor anker bij het eilandje Matanceros, beschermd door een baai en een fort met honderden soldaten en een handvol kanonnen. De kapers hebben meer kans op de dood dan op succes, maar de lokroep van het goud is onweerstaanbaar. Dit boek, dat verfilmd zal worden door Steven Spielberg, is postuum verschenen. De bestsellerauteur (1942-2008), die eerder o.a. 'Jurassic Park' schreef, vertelde met humor, spanning, oog voor historisch detail en sympat…Lees verder

Over Michael Crichton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Jon Chase photo/Harvard News Office

John Michael Crichton (Chicago, 23 oktober 1942 – Los Angeles, 4 november 2008) was een Amerikaanse auteur van sciencefictionboeken en filmscenario's en producent van films en televisieprogramma's. Hij studeerde af in geneeskunde aan de Harvard Medical School. Onder de pseudoniemen John Lange en Jeffery Hudson publiceerde hij in zijn studietijd zijn eerste boeken.

Crichton was onder meer bekend van zijn boek Jurassic Park, dat in 1993 werd verfilmd door Steven Spielberg. Hij was ook schrijver en producent van de televisieserie ER en gaf lezingen. Hij sprak het Amerikaanse Congres eens toe over de gevaren van wetenschap en politiek.

Crichton stierf op 66-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker.

Bibliografie

Fictie

Tussen haakjes staat de titel van de Nederlandstalige editie