Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Het 17e eeuwse Jamaica is het strijdtoneel tussen de koloniserende grootmachten Spanje en Engeland, die zich beide niet houden aan hun vredesverdrag.
Titel
Piraten
Auteur
Michael Crichton
Vertaler
Jan de Nijs
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Pirate Latitudes
Editie
2
Uitgever
Amsterdam: Poema Pockets, 2012 | Andere uitgaven
320 p.
ISBN
9789021014227 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In de zeventiende eeuw bestaat er grote rivaliteit tussen Engelsen en Spanjaarden. Dit uit zich in overvallen en piraterij. In een afgelegen kolonie op Jamaica, hoort kaperkapitein Hunter over een onbewaakt Spaans schip dat bij een onherbergzaam eiland ligt. Samen met zijn veelzijdige bemanning beraamt hij een aanval. Het verloopt echter niet volgens plan, steeds weer duiken er nieuwe gevaren op, variërend van aanvallen van een Spaans galjoen, een zware orkaan en zelfs kannibalen. Het verhaal is bijzonder beeldend beschreven, de lezer wordt helemaal meegezogen in de avonturen van de kaper. Maar ook de alledaagse dingen zijn fantastisch weergegeven zodat de lezer het gevoel krijgt zelf aanwezig te zijn op de Caraïben. De schrijver is bekend van een hele serie, vaak ook verfilmde boeken zoals Jurassic Parc. Deze roman met bijzonder veel actie en geweld is postuum verschenen. Een aanrader voor liefhebbers van avontuur en zeerovers. Pocketeditie.

Over Michael Crichton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Jon Chase photo/Harvard News Office

John Michael Crichton (Chicago, 23 oktober 1942 – Los Angeles, 4 november 2008) was een Amerikaans auteur van sciencefictionboeken en filmscenario's en producent van films en televisieprogramma's. Hij studeerde af in geneeskunde aan de Harvard Medical School. Onder de pseudoniemen John Lange en Jeffery Hudson publiceerde hij in zijn studietijd zijn eerste boeken.

Crichton was onder meer bekend van zijn boek Jurassic Park, dat in 1993 werd verfilmd door Steven Spielberg. Hij was ook schrijver en producent van de televisieserie ER en gaf lezingen. Hij sprak het Amerikaanse Congres eens toe over de gevaren van wetenschap en politiek.

Crichton stierf op 66-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker.

Bibliografie

Fictie

Tussen haakjes staat de titel van de Nederlandstalige editie