Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Staat van angst

Michael Crichton (auteur)
+1
Staat van angst
×
Staat van angst Staat van angst
In de reeks:
Genre:
Een advocaat raakt betrokken bij de strijd tussen misdadige milieugroeperingen en hun tegenstanders die willen aantonen dat hun waarschuwingen tegen klimaatsveranderingen en stijging van de zeespiegel slechts op eigenbelang zijn gebaseerd.
Titel
Staat van angst
Auteur
Michael Crichton
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
State of fear
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2007 | Andere uitgaves
494 p.
ISBN
9789021000916

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In deze roman wil de schrijver aantonen dat theorieën over klimaatsveranderingen en het stijgen van de zeespiegel zaken zijn die milieuactivisten ons graag willen laten geloven. En zij doen dat zijns inziens op misdadige wijze, onder andere door natuurrampen te ontketenen. Zo wordt een poging gedaan om een ijsberg ter grootte van heel Nederland van Antarctica te laten losbreken. Advocaat Peter Edwards bevindt zich daar waar de klappen vallen. Zijn cliënt is de rijke George Moore die grote bedragen schenkt aan een milieuorganisatie totdat hij geïnformeerd wordt over de werkelijke situatie. Dan ontspint zich een panoramisch verhaal met moord, bedreiging en manipulatie met gebruikmaking van de modernste technieken. Bij de eerste honderd bladzijden twijfelt de lezer: alleen maar informatie, terwijl er geen intrige te bekennen is. Maar daarna komt hij aan zijn trekken in een spannend, meeslepend en overtuigend boek. Op zoek naar overtuigingskracht heeft de auteur niet bestaande geleerden t…Lees verder

Over Michael Crichton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Jon Chase photo/Harvard News Office

John Michael Crichton (Chicago, 23 oktober 1942 – Los Angeles, 4 november 2008) was een Amerikaanse auteur van sciencefictionboeken en filmscenario's en producent van films en televisieprogramma's. Hij studeerde af in geneeskunde aan de Harvard Medical School. Onder de pseudoniemen John Lange en Jeffery Hudson publiceerde hij in zijn studietijd zijn eerste boeken.

Crichton was onder meer bekend van zijn boek Jurassic Park, dat in 1993 werd verfilmd door Steven Spielberg. Hij was ook schrijver en producent van de televisieserie ER en gaf lezingen. Hij sprak het Amerikaanse Congres eens toe over de gevaren van wetenschap en politiek.

Crichton stierf op 66-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker.

Bibliografie

Fictie

Tussen haakjes staat de titel van de Nederlandstalige editie