Een groep archeologen reist naar het veertiende-eeuwse Frankrijk om een daar gestrande professor terug te halen naar de 21ste eeuw.
Titel
Timeline
Auteur
Michael Crichton
Taal
Nederlands
Editie
Reissued
Uitgever
London: Arrow, 2006 | Andere uitgaves
XII, 496 p.
ISBN
9780099244721 (paperback)

Andere formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een natuurkundige heeft een op de quantumtheorie gebaseerde computer ontwikkeld, waarmee het mogelijk wordt van ons universum naar parallelle werelden te worden verzonden. Het verleden is zo'n parallel universum en daar worden enkele archeologen heen gestuurd om een voorganger terug te halen. Ze komen in het veertiende-eeuwse Frankrijk terecht, midden in de Honderdjarige Oorlog. De vraag is of ze erin zullen slagen hun opdracht tot een goed einde te brengen en zullen terugkeren. De schrijver (bekend van onder andere 'Jurassic park' en 'Airframe') geeft veel natuurkundige informatie om het verschijnsel tijdreizen en de technische uitwerking ervan aannemelijk te maken. Ook het mogelijk beïnvloeden van de historie komt uitgebreid aan bod. Het verhaal en de personages hebben daar echter onder te lijden. Het historische deel sleept zich moeizaam voort; wie tegen wie vecht en waarom blijft onderbelicht. De duistere bedoelingen van de Amerikaanse opdrachtgever zijn voor de lezer aan het begi…Lees verder

Over Michael Crichton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Jon Chase photo/Harvard News Office

John Michael Crichton (Chicago, 23 oktober 1942 – Los Angeles, 4 november 2008) was een Amerikaanse auteur van sciencefictionboeken en filmscenario's en producent van films en televisieprogramma's. Hij studeerde af in geneeskunde aan de Harvard Medical School. Onder de pseudoniemen John Lange en Jeffery Hudson publiceerde hij in zijn studietijd zijn eerste boeken.

Crichton was onder meer bekend van zijn boek Jurassic Park, dat in 1993 werd verfilmd door Steven Spielberg. Hij was ook schrijver en producent van de televisieserie ER en gaf lezingen. Hij sprak het Amerikaanse Congres eens toe over de gevaren van wetenschap en politiek.

Crichton stierf op 66-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker.

Bibliografie

Fictie

Tussen haakjes staat de titel van de Nederlandstalige editie