De vakantie van een Amerikaanse radioloog verloopt niet zo zorgeloos als gepland wanneer hij een aantrekkelijke dame ontmoet en verstrikt raakt in een bendeoorlog in Spanje.
Titel
Zero cool
Auteur
Michael Crichton
Vertaler
Jan Mellema
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Zero cool
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2014
239 p.
ISBN
9789024565269 (paperback)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 44 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De Amerikaanse radioloog Peter Ross wordt uitgenodigd om te spreken op een internationaal congres in Barcelona en besluit er een heerlijke vakantie aan vast te plakken. Een tijd vol zon, zee en mooie vrouwen lacht hem toe. Niets is echter minder waar wanneer hij de aantrekkelijke Angela Locke ontmoet. Daarna wordt hij opgezocht op zijn hotelkamer door een viertal intimiderende mannen die hem een vreemd verzoek doen. Hij raakt verstrikt in een web van duistere figuren die allemaal op zoek zijn naar een schat uit het verleden. Het tempo waarmee deze personages worden geïntroduceerd is hoog. Dat maakt dat het boek aan de ene kant vlot leest, terwijl je tegelijkertijd als lezer voor veel vraagtekens staat wie deze mensen zijn. De informatiedichtheid is aan de hoge kant, wat maakt dat het op sommige plaatsen moeilijker te volgen is. De soepele schrijfstijl zorgt ervoor dat het boek toch goed te lezen is. Een boek waarvan je wil weten hoe het afloopt, zonder dat het echt spannend wordt. Er …Lees verder

Over Michael Crichton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Jon Chase photo/Harvard News Office

John Michael Crichton (Chicago, 23 oktober 1942 – Los Angeles, 4 november 2008) was een Amerikaanse auteur van sciencefictionboeken en filmscenario's en producent van films en televisieprogramma's. Hij studeerde af in geneeskunde aan de Harvard Medical School. Onder de pseudoniemen John Lange en Jeffery Hudson publiceerde hij in zijn studietijd zijn eerste boeken.

Crichton was onder meer bekend van zijn boek Jurassic Park, dat in 1993 werd verfilmd door Steven Spielberg. Hij was ook schrijver en producent van de televisieserie ER en gaf lezingen. Hij sprak het Amerikaanse Congres eens toe over de gevaren van wetenschap en politiek.

Crichton stierf op 66-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker.

Bibliografie

Fictie

Tussen haakjes staat de titel van de Nederlandstalige editie