Boek
Nederlands
Een man en een vrouw die in hun studententijd verliefd op elkaar waren, ontmoeten elkaar na vele jaren weer.
Onderwerp
Liefde
Titel
Achter de wolken
Auteur
Michael De Cock
Fotograaf
Kris Dewitte
Taal
Nederlands
Uitgever
Leuven: Davidsfonds, 2016 | Andere uitgaves
95 p. : ill.
Aantekening
Met filmextra's en beelden van Kris Dewitte
ISBN
9789059087040 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Toneeltekst. Een man en een vrouw zien elkaar na vele jaren weer. In hun studententijd waren ze op elkaar verliefd, maar ze namen allebei een andere afslag in het leven. Ze zijn elkaar wel uit het oog, maar niet uit het hart verloren. Na vijftig jaar ontmoeten ze elkaar weer, op het moment dat ze allebei hun partner verloren hebben. Ze wisselen herinneringen uit, een terugblik vervuld van bitterzoete melancholie. Welke keuzes hebben ze gemaakt en wat zijn hiervan de gevolgen geweest? Ze mijmeren over gemiste kansen lang geleden en over hun actuele rouwverwerking. Ze beginnen met voorzichtige avances en beleven een ironische flirt met elkaar, vervuld van uitgestelde hartstocht. Een hotelkamer wordt tijdelijk hun vluchtheuvel tegen het gevoel van eenzaamheid. De dialogen zijn een stroom van beheerst omschreven menselijke emoties, een tekst waar acteurs goed mee uit de voeten kunnen. Het toneelstuk ging in 2011 in première en werd 140 keer succesvol opgevoerd, vertolkt door de ervaren ac…Lees verder

Over Michael De Cock

CC BY 3.0 - Foto van/door Paul Van Welden

Michael De Cock (Mortsel, 25 december 1972) is een Vlaamse acteur en theatermaker. Daarnaast is hij actief als schrijver, vertaler en regisseur. Hij werd bekend met zijn rol als Kristoff Verbist in Thuis, die hij speelde van 1997 tot 2001.

Hij speelde ook nog gastrollen in onder andere Flikken (Olivier Cools & Jan, de echtgenoot van Emma Boon), Sedes & Belli, Spoed en Witse. Hij had ook een gastrol in de politieserie Aspe

Sinds 2006 is Michaël De Cock directeur van theatergezelschap 't Arsenaal in Mechelen. In 2015 behaalde hij voor Veldslag om een hart een Boekenleeuw.

In september 2016 volgde hij Jan Goossens op als hoofd van de Koninklijke Vlaamse Schouwburg in Brussel. Hij wordt ook de voorzitter van filmfestival MOOOV na de editie van 2015.

In 2016 speelde hij een van de hoofdrollen in fictieserie De 16.