Daisy
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Beste vrienden voor altijd

Michael De Cock (auteur), Els Van de Casteele (verteller)
+1
Beste vrienden voor altijd
×
Beste vrienden voor altijd Beste vrienden voor altijd
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Moussa’s oom komt een tijdje logeren. Hij heeft geen verblijfsdocumenten en werd uit zijn huis gezet. Rosie vindt oom Ibrahim meteen leuk. Als blijkt dat haar mama oom Ibrahim ook wel leuk vindt, weet ze niet of ze daar nu wel of niet blij mee moet zijn.
Titel
Beste vrienden voor altijd
Auteur
Michael De Cock
Verteller
Els Van de Casteele  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2013
1 cd
Speelduur
1:09
Oorspr. uitgever
Querido
Aantekening
De volledige reeks is verfilmd als Rosie & Moussa / Dorothée Van Den Berghe (2018) Stem: Vrouw Vlaamse stem

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Derde boekje over de buurkinderen Rosie en Moussa; de eerste twee delen* werden beide bekroond o.a. met een Boekenwelp en Vlag en Wimpel. Moussa woont met zijn ouders, broer en zus, in een flat boven die van Rosie en haar moeder. Rosies vader zit in de gevangenis en haar moeder wil niets meer met hem te maken hebben, maar Rosie mist hem heel erg. Ibrahim, de lievelingsoom van Moussa, komt tijdelijk bij Moussa’s warme gezin wonen, omdat hij geen onderdak meer heeft. Samen hebben ze het heel gezellig, maar Ibrahim moet het land verlaten omdat hij geen papieren heeft. Moussa en Rosie zijn verontwaardigd over dat onrecht. Moussa bedenkt dat het een goed idee is, als Ibrahim met Rosies moeder gaat trouwen, want dan mag hij blijven. Als Rosie later Ibrahim met haar moeder ziet, vindt ze dat erg verwarrend. Treffend geschreven verhaal dat zich afspeelt in een grote stad. Korte hoofdstukken met niet te lange zinnen en veel dialoog, met af en toe een brief van Rosie aan haar vader. Sfeervol en…Lees verder

Rosie en Moussa. Beste vrienden voor altijd

Michael De Cock is er weer in geslaagd een pareltje van een vriendschapsboek neer te pennen. In het derde deel rond Rosie en Moussa staat een nieuwe figuur centraal: Oom Ibrahim komt een tijdje bij Moussa thuis logeren. Niet zomaar, maar omdat hij eigenlijk geen papieren heeft. Rosie vindt dit alles heel gek en stelt zich de vragen die elk kind van haar leeftijd (en dus ook de lezer) zou stellen. Rosie en Moussa sluiten Oom Ibrahim in hun hart, maar hij moet al gauw weer vertrekken. Hij gaat op zoek naar wat hij zelf een ‘ezelsbaantje’ noemt en vindt er heel toevallig eentje … bij Rosies moeder. Maar ook Rosies vader, die in het tweede boek uitgebreid aan bod komt, krijgt nieuws: hij mag de gevangenis verlaten. Een rasechte cliff-hanger voor het volgende boek.
Telkens een boek verschijnt over Rosie en Moussa, voegt De Cock een paar nieuwe elementen toe. Hij zoemt afwisselend in op Rosie en op Moussa’s leven en waar er bijvoorbeeld in het eerste boek n…Lees verder

Over Michael De Cock

CC BY 3.0 - Foto van/door Paul Van Welden

Michael De Cock (Mortsel, 25 december 1972) is een Vlaamse acteur en theatermaker. Daarnaast is hij actief als schrijver, vertaler en regisseur. Hij werd bekend met zijn rol als Kristoff Verbist in Thuis, die hij speelde van 1997 tot 2001.

Hij speelde ook nog gastrollen in onder andere Flikken (Olivier Cools & Jan, de echtgenoot van Emma Boon), Sedes & Belli, Spoed en Witse. Hij had ook een gastrol in de politieserie Aspe

Sinds 2006 is Michaël De Cock directeur van theatergezelschap 't Arsenaal in Mechelen. In 2015 behaalde hij voor Veldslag om een hart een Boekenleeuw.

In september 2016 volgde hij Jan Goossens op als hoofd van de Koninklijke Vlaamse Schouwburg in Brussel. Hij wordt ook de voorzitter van filmfestival MOOOV na de editie van 2015.

In 2016 speelde hij een van de hoofdrollen in fictieserie De 16.

Lees verder op Wikipedia

Suggesties