Luisterboek
Nederlands

Het fluisterboek van Floor, Oto en Titus

Michael De Cock (auteur), Rudi Genbrugge (muziek), Veerle Dobbelaere (uitvoerder)
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Verhalen, muziek en liedjes van Floor, Oto en Titus
Onderwerp
Toneel
Titel
Het fluisterboek van Floor, Oto en Titus / tekst Michael De Cock ; muziek, instrumenten en productie Rudi Genbrugge
Auteur
Michael De Cock
Muziek
Rudi Genbrugge
Uitvoerder
Veerle Dobbelaere  (stem) Nathalie Meskens  (stem) Sophie Derijcke  (stem)
Taal
Nederlands
Uitgever
Leuven: Davidsfonds/Infodok, 2005
1 cd + tekstboekje
Oorspr. opname
2005
ISBN
90-5908-170-6

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 20 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het moet niet meer gezegd worden dat luisterboeken een ware rage aan het worden zijn, bij zowel jongeren als volwassenen. In Nederland wordt een heuse Week van het Luisterboek georganiseerd, in november 2006 voor de tweede maal. Luisterboeken worden tegenwoordig op een nieuwe wijze gepresenteerd, in mooie jasjes en met groto promo-acties. Sociologisch liggen ze nu ook beter, met die lange files op onze wegen, met comfortabele luisterapparatuur, met de ipod (binnenkort kunnen ook Nederlandstalige titels gedownload worden), met kinderen die fundamenteel multimediaal opgroeien.

Het echte luister- of audioboek betreft natuurlijk een tekst die voorgelezen wordt door één lezer, al dan niet de auteur van het boek. Grote namen zoals Paul Biegel (De kleine kapitein; Japie & de zeven veren van de papegaai) en Jan Terlouw (Koning van Katoren) lezen hun klassieke boeken voor. We kunnen Jacques Vriens De verdwijning van de mislukte barbie, de eerste aflevering ui…Lees verder
Op dit luisterboek worden sprookjesachtige verhalen van Michael De Cock verteld door de Vlaamse actrices Veerle Dobbelaere, Sophie Derijcke en Nathalie Meskens. De verhalen zijn poëtisch en filosofisch van inhoud; met abstracte begrippen zoals 'stilte' en 'dood' wordt lichtjes gespeeld. De drie verhaalstemmen, beschaafd van toon, vertegenwoordigen Titus, een oud mannetje, Oto, een spontane jonge jongen, en het dromerige meisje Floor. De verhalen worden afgewisseld met rustige luisterliedjes en muziek. In het vriendelijk geïllustreerd tekstboekje zijn niet alle teksten opgenomen, doch slechts een keuze. De doelgroep: taalbegaafde kinderen tot een jaar of 12 met een hang naar poëzie en romantiek. De wonderlijke verhalen van Floor, Oto en Titus zijn ook te horen en zien in het door Vlaanderen en Nederland rondreizende Fluistertheater.

Het fluisterboek van Floor, Oto en Titus

Floor, Oto en Titus zijn drie vrienden die samen hun tijd doorbrengen. Die tijd samen werd al eerder beschreven in een boek over deze drie vrienden, en wordt op deze cd in een verhaal gegoten, niet één verhaal, maar verschillende verhaaltjes. Met het laatste verhaal blaast ook Titus zijn laatste adem uit. De drie ‘vertellers’ slagen erin het verhaal op een meeslepende manier te brengen, een verhaal dat zowel voor kinderen als voor volwassenen betekenis heeft. De muziek waarmee het verhaal wordt ondersteund en waarmee de vertelstukjes worden afgewisseld, vult de tekst mooi aan. De vraag is natuurlijk: is dit een boek? Het is een ongelooflijk leuk luisterverhaaltje, maar een echt boek? Het kleine begeleidende boekje pikt er ook lukraak verhaaltjes uit en geeft geen volledig verhaal zoals het op cd staat. Oorspronkelijk is dit een opname van het echte fluistertheater, een originele manier van theater waarbij de toeschouwers de voorstelling beluisteren met een hoofdtelefoon. En het is …Lees verder

Over Michael De Cock

CC BY 3.0 - Foto van/door Paul Van Welden

Michael De Cock (Mortsel, 25 december 1972) is een Vlaamse acteur en theatermaker. Daarnaast is hij actief als schrijver, vertaler en regisseur. Hij werd bekend met zijn rol als Kristoff Verbist in Thuis, die hij speelde van 1997 tot 2001.

Hij speelde ook nog gastrollen in onder andere Flikken (Olivier Cools & Jan, de echtgenoot van Emma Boon), Sedes & Belli, Spoed en Witse. Hij had ook een gastrol in de politieserie Aspe

Sinds 2006 is Michaël De Cock directeur van theatergezelschap 't Arsenaal in Mechelen. In 2015 behaalde hij voor Veldslag om een hart een Boekenleeuw.

In september 2016 volgde hij Jan Goossens op als hoofd van de Koninklijke Vlaamse Schouwburg in Brussel. Hij wordt ook de voorzitter van filmfestival MOOOV na de editie van 2015.

In 2016 speelde hij een van de hoofdrollen in fictieserie De 16.

Suggesties