Boek
Nederlands

Rosie en Moussa voor altijd

Michael De Cock (auteur), Judith Vanistendael (illustrator)
+1
Rosie en Moussa voor altijd
×
Rosie en Moussa voor altijd Rosie en Moussa voor altijd
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Rosie verhuist met haar moeder naar een groot flatgebouw. Daar leert ze de jongen Moussa kennen. Samen beleven ze allerlei avonturen. Vanaf ca. 6 jaar.
Bevat
Rosie en Moussa
De brief van papa
Beste vrienden voor altijd
Het geheim van Rosie en Moussa
Titel
Rosie en Moussa voor altijd
Auteur
Michael De Cock
Illustrator
Judith Vanistendael
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Em. Querido's Uitgeverij, 2021 | Andere uitgaven
347 p. : ill.
ISBN
9789045122212 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Bundeling van de vier eerder los verschenen boeken over de vrienden Rosie en Moussa. Rosie verhuist met haar moeder naar een grote flat aan de andere kant van de stad. Daar woont ook Moussa, met wie ze vriendschap sluit en die haar overhaalt om stiekem met hem naar het dak van de flat te gaan, om van het uitzicht te genieten. Daar raken ze opgesloten. Met karakteristieke types als – de niet al te nadrukkelijk allochtone – Moussa, de narrige conciërge, meneer Tak, en de lieve, oude mevrouw Hemelrijk. De subtiele humor in de dialogen wordt bevestigd in de vele zwart-witte, cartoonachtige pentekeningen van Judith Vanistendael, die de ene keer paginavullend zijn, dan weer klein en losstaand. Ze vertellen het verhaal mee, geven vaart of verstillen. De illustraties versterken ook de sfeer van de grote stad en de intimiteit in de relatie tussen Rosie en haar moeder. Originele, hedendaagse verhalen waarmee de schrijver meerdere prijzen won. Vanaf ca. 6 jaar.

Over Michael De Cock

CC BY 3.0 - Foto van/door Paul Van Welden

Michael De Cock (Mortsel, 25 december 1972) is een Vlaamse acteur en theatermaker. Daarnaast is hij actief als schrijver, vertaler en regisseur. Hij werd bekend met zijn rol als Kristoff Verbist in Thuis, die hij speelde van 1997 tot 2001.

Hij speelde ook nog gastrollen in onder andere Flikken (Olivier Cools & Jan, de echtgenoot van Emma Boon), Sedes & Belli, Spoed en Witse. Hij had ook een gastrol in de politieserie Aspe

In 2006 werd Michaël De Cock directeur van theatergezelschap 't Arsenaal in Mechelen. In 2015 behaalde hij voor Veldslag om een hart een Boekenleeuw.

In september 2016 volgde hij Jan Goossens op als hoofd van de Koninklijke Vlaamse Schouwburg in Brussel. Hij wordt ook de voorzitter van filmfestival MOOOV na de editie van 2015.

In 2016 speelde hij een van de hoofdrollen in fictieserie De 16.

Suggesties