Een schipbreukeling probeert wanhopig te ontsnappen van het onbewoonde eiland waarop hij is aangespoeld totdat hij op een dag een mysterieuze schildpad tegenkomt.
Titel
The red turtle
Regisseur
Michael Dudok De Wit
Componist
Laurent Perez del Mar 1974-
Taal
Engels
Parallele titel
La tortue rouge
Uitgever
Lumiere, © 2016 | Andere uitgaves
1 dvd-video
Oorspr. opname
2016
Speelduur
80 min.
Aantekening
Niet gesproken Ghibli-productie
EAN
5407003480443
mooov

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dialoogloze animatiefilm van Michael Dudok de Wit die in 2000 met ‘Father and daughter’ een Oscar won. De film is een samenwerking tussen de Japanse animatiestudio Ghibli en een groep Franse producenten. Een man doet verwoede pogingen van het onbewoonde eiland af te komen waarop hij beland is. Hij wordt hierin dwarsgezeten door een rode schildpad. Als de schildpad door de man verwond wordt krijgt de film een mysterieus karakter. Lucas Versantvoort (Filmtotaal.nl 6-7-’16) geeft 5 sterren: ‘Dudok de Wit laat weer eens zien dat hij compromisloos is wat betreft zijn kunst. Omdat we hem vooral kennen van zijn korte films, vraag je je als kijker af of tachtig minuten film zonder dialoog wel interessant genoeg kan zijn. Maar met The Red Turtle slaagt Dudok de Wit er opnieuw in een relatief simpel verhaal om te toveren tot prachtige poëzie. Een meeslepende vertelling van begin tot eind.’ Berend Jan Bockting (Volkskrant 7-7-’16) geeft 5 sterren: ‘(…) een avontuurlijke, betoverd geanimeerde en …Lees verder

Over Michael Dudok De Wit

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Boungawa

Michael Dudok de Wit (Abcoude, 15 juli 1953) is een Nederlands animator, filmregisseur en illustrator.

Biografie

Michael Dudok de Wit las in zijn jeugd altijd al veel stripboeken. Aan het eind van de middelbare school wist hij dat hij tekenfilmmaker wilde worden. Hij leerde etsen aan de kunstacademie in Genève. Daarnaast ging hij studeren aan de West Surrey College of Art and Design in Farnham (Engeland). Daar studeerde hij in 1978 af met zijn eerste animatiefilm The Interview.

Hij werkte na zijn afstuderen een jaar als freelancer in Barcelona en vestigde zich vervolgens in Londen. Daar regisseerde en animeerde hij diverse prijswinnende reclamefilms.

In 1992 maakte hij zijn eerste korte film Tom Sweep. Deze wordt in 1994 gevolgd door de film The Monk and the Fish, die voor een Oscar genomineerd wordt. In 2000 kwam hij met de animatiefilm Father and Daughter, waarmee hij daadwerkelijk d…Lees verder op Wikipedia