Boek
Duits

Rodrigo Raubein und Knirps, sein Knappe

Michael Ende (auteur), Wieland Freund (auteur), Regina Kehn (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
In de middeleeuwen trekt Hummel met zijn ouders en hun popptentheater door het land. Maar Hummel wil een stoere schildknaap worden. Hij meldt zich bij roofridder Rodrigo de Ruige. Maar is die wel zo helfdhaftig? Als Hummel een schildknaapproef moet afleggen, beleeft hij spannende avonturen. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Dapper zijn, Ridders
Titel
Rodrigo Raubein und Knirps, sein Knappe
Auteur
Michael Ende Wieland Freund
Illustrator
Regina Kehn 1962-
Taal
Duits
Uitgever
Stuttgart: Thienemann, © 2019
202 p. : ill.
ISBN
9783522185004 (hardback)
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Knirps reis met zijn ouders en hun poppentheater door het land. Hij wil schildknaap worden van roofridder Rodrigo Raubein, die eigenlijk heel bang is en zijn gewelddadige imago heeft verzonnen. Om van Knirps af te komen, bedenkt hij een schildknaapproef. Knirps ‘ontvoert’ de erfgename van de melancholische koning Kilian. Een goedaardige hofarts, een boze hoftovenaar, een draak en de eigenwijze papegaai Sokrates maken het gezelschap compleet. Overzichtelijke indeling met inhoudsopgave. De genummerde hoofdstukken beginnen met één samenvattende zin, ‘waarin’ en een vrolijk gekleurd plaatje dat vooruitwijst naar de inhoud. Het bedenken van verhalen loopt als een rode draad door het boek. De meeste van de veelkleurige, paginavullende illustraties ogen somber. De eerste drie hoofdstukken zijn geschreven door Michael Ende, bekend van de internationale bestseller ‘Het oneindige verhaal.’ Bevat dezelfde thema’s universele thema’s -overwinnen van angst en onzekerheid en je zelf en anderen accep…Lees verder

Over Michael Ende

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door ChristianSchd

Michael Ende (Garmisch-Partenkirchen, 12 november 1929 – Filderstadt-Bonlanden, 28 augustus 1995) was een Duits schrijver.

Hij was de enige zoon van Edgar Ende, een surrealistische schilder die later door de nazi's werd verboden om te schilderen. Op zijn zesde verhuisde hij naar München, waar hij het gymnasium volgde. Tegen het einde van de Tweede Wereldoorlog dook hij onder om aan de dienstplicht te ontsnappen. Na de oorlog voltooide hij zijn opleiding en ging studeren aan de kleinkunstacademie. Via baantjes als acteur en radiopresentator werd Michael Ende uiteindelijk auteur. Hij schreef proza, toneelstukken, liedjes, filmscripts en kritieken. Sommige werken van Ende dragen het stempel van zijn antroposofisch wereldbeeld, zoals De Toverdrank en Momo en de tijdspaarders.

Hij begon met het schrijven van kinderboeken door toedoen van een vriend, die hem vroeg de tekst te schrijven bij een boek dat deze illustreerde. Zo kwam het eerste kinderboek va…Lees verder op Wikipedia