Dvd
Engels
Psychologische thriller waarin twee schijnbaar beschaafde jongemannen een gezin terroriseren
Onderwerp
Gijzelingen
Titel
Funny games U.S. / written and dir. by Michael Haneke
Regisseur
Michael Haneke
Acteur
Naomi Watts Tim Roth Michael Pitt Brady Corbet Devon Gearhart
Taal
Engels
Uitgever
Cinéart, [2008?] | Andere uitgaven
1 dvd-video
Oorspr. opname
2007
Speelduur
110 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
5413356379082

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Amerikaanse psychologische thriller uit 2007 van de Oostenrijkse regisseur Michael Haneke die in 1997 de eerste Funny games maakte. Deze remake is vertaald naar een Amerikaanse situatie maar het verhaal is hetzelfde gebleven. Met Naomi Watts, Tim Roth e.a. Een echtpaar krijgt na aankomst in hun vakantieverblijf bezoek van twee keurige jongens in tenniskleding. Na een ogenschijnlijk onschuldige kennismaking blijken de jongens heel andere bedoelingen te hebben. Ze houden het stel en hun zoontje gegijzeld en spelen zogenaamde 'funny games' met hen. De pers is lovend over deze remake. Jan Pieter Ekker (Volkskrant 29-5-'08) geeft alle 5 sterren: 'Funny games U.S. is een onontkoombare deconstructie van de gewelddadige popcornfilms over seriemoordenaars die Hollywood aan de lopende band produceert; géén gewelddadige blockbuster over twee sadistische seriemoordenaars. Het meeste geweld blijft buiten beeld. Haneke toont slechts de gevolgen: de angst, de radeloosheid, de ondraaglijke pijn. (…Lees verder

Over Michael Haneke

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Biard

Michael Haneke (München, 23 maart 1942) is een Oostenrijks filmregisseur. Hij werd voor Amour genomineerd voor twee Oscars in de categorieën beste oorspronkelijke scenario en beste regie. Meer dan dertig andere prijzen werden hem daadwerkelijk toegekend, waaronder de Gouden Palm op het Filmfestival van Cannes voor Das weiße Band in 2009 en voor Amour in 2012. Ook won hij een European Film Award voor Benny's Video en Caché.

Levensloop

Haneke studeerde psychologie, wijsbegeerte en theaterwetenschappen in Wenen. Daar begon hij later zelf les te geven in het regisseren aan de Weense filmacademie, naast zijn eigen filmactiviteiten. Haneke wil dat zijn films iets van de kijker vragen, zodat iedereen nadien iets anders beleefd kan hebben, zoals boeken in ieders beleving anders kunnen zijn. Daarom vermijdt hij doorgaans dat hij aangeboden ideeën en theorieën al te expliciet in beeld brengt.

Han…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek