Romantische komedie over twee werkende alleenstaande ouders die besluiten om de beurt op elkaars kinderen te passen als beide kinderen te laat zijn voor het schoolreisje
Titel
One fine day / dir. by Michael Hoffman ; written by Terrel Seltzer ... [et al.]
Regisseur
Michael Hoffman
Acteur
George Clooney 1961- Michelle Pfeiffer
Scenarist
Terrel Seltzer
Componist
James Newton Howard 1951-
Taal
Engels
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Twentieth Century Fox Home Entertainment, 2005
1 dvd-video
Oorspr. opname
1996
Speelduur
ca. 104 min.
Aantekening
Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels, Italiaans, Grieks Taalkeuze: Engels, Frans, Italiaaans
EAN
8712626017936

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 16 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Amerikaanse romantische komedie uit 1996 van regisseur Michael Hoffman, met Michelle Pfeiffer, George Clooney. Het verhaal speelt zich af in New York waar de gescheiden Melanie en haar zoontje een hectisch leven leiden. Als ze door een misverstand te laat komen voor het schoolreisje evenals alleenstaande vader Jack en zijn dochtertje, besluiten de ouders om de beurt op de kinderen te passen. Trouw: 'Een geslaagde komedie en een dagje New York om van te smullen.' Volkskrant: 'One fine day is het voorbeeld van een productie die dankzij gewiekste dialogen en aantrekkelijke acteurs een matig verhaaltje in een aardige film kan omtoveren.' De dvd bevat geen extra's.

Over Michael Hoffman

Michael Hoffman (Hawaï, 30 november 1956) is een Amerikaans filmregisseur. Hoffman, hoewel geboren op Hawaï, groeide op in Payette (Idaho), waar hij een goede basketbalspeler was.

Hoffman studeerde aan de Boise State University. Hij was in 1976 een van de oprichters van het Idaho Shakespeare Festival (samen met Doug Copsey en Victoria Holloway). Terwijl hij aan de Boise State University studeerde werd hij verkozen tot preses, en verdiende hij door zijn werk de zeer gewilde Rhodesbeurs. Terwijl hij zijn studie voortzette in Oxford, verbreedde hij zijn horizon in drama door een studentenfilm te maken, Privilege(1982), waarin een nog piepjonge Hugh Grant te zien is. Bevriend met John Schlessinger maakte hij zijn debuut met de volgende film Restless Natives (1985), een humoristische kijk op Schotse jongens; Schlessinger was producer van de film.

Daarna maakte hij Some Girls (1988) met een jonge Patrick Dempsey (McDreamy in Grey's Anat…Lees verder op Wikipedia

Suggesties