Boek
Nederlands

The big short : de geheime winnaars van de kredietcrisis

Michael M. Lewis (auteur)
+1
The big short : de geheime winnaars van de kredietcrisis
×
The big short : de geheime winnaars van de kredietcrisis The big short : de geheime winnaars van de kredietcrisis

The big short : de geheime winnaars van de kredietcrisis

Recente geschiedenis van de bancaire en financie͏̈le systemen in de Verenigde Staten en de rol daarvan bij het ontstaan van de huidige kredietcrisis, onder meer door de handel in zeer creatieve vormen van hypotheekobligaties.
Titel
The big short : de geheime winnaars van de kredietcrisis
Auteur
Michael M. Lewis 1960-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The big short : inside the doomsday machine
Uitgever
Amsterdam: Van Gennep, 2016 | Andere uitgaves
297 p.
ISBN
9789461644077 (paperback)
Plaatsingssuggestie
345.1 (SISO) Geld ; Geld (ZIZO)

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dit boek neemt je mee op een ontdekkingsreis door de Amerikaanse bancaire en financiële systemen en helpt je iets te begrijpen van hoe de recente kredietcrisis in Amerika heeft kunnen ontstaan. Het gaat over ingewikkelde financiële producten die voor de een winst en voor een ander verlies betekenen. Het gaat over theoretische rekenmodellen die volop gebruikt worden, maar in de praktijk nauwelijks tot geen realistische bijdrage leveren, terwijl grote financiële makelaars daar wel op steunen. Het is het verhaal over die paar slimme mensen die doorhadden dat deze heksenketel eens moest exploderen en die dat probeerden te verklaren. Hoewel geheel gericht op de Amerikaanse situatie, geeft de auteur van deze en eerdere vergelijkbare bestsellers een spannende en vlot lezende doorkijk in vooral de handel in vaak zeer creatieve vormen van hypotheekobligaties, die zelfs voor kredietbeoordelaars nauwelijks meer te doorgronden waren. Gericht op een breed publiek, met liefst wat basiskennis van de…Lees verder

Over Michael M. Lewis

CC BY 2.0 - Foto van/door Justin Hoch at http://www.jhoch.com

Michael Monroe Lewis (15 oktober 1960) is een Amerikaanse auteur en financieel journalist. Sinds 2009 is hij ook redacteur voor Vanity Fair, waar hij voornamelijk schrijft over zaken, financiën en economie. Hij staat bekend om zijn non-fictiewerk, met name zijn berichtgeving over financiële markten.

Lewis beschreef zijn ervaringen bij Salomon en de ontwikkeling van de door hypotheek gedekte obligaties in Liar's Poker (1989). In The New New Thing (1999) onderzocht hij het toen sterk groeiende Silicon Valley en besprak hij de obsessie met innovatie. Vier jaar later schreef Lewis Moneyball (2003), waarin hij het succes van Billy Beane en de Oakland Athletics onderzocht. In augustus 2007 schreef hij een artikel over catastrofe-obligaties, getiteld "In Nature's Casino", dat verscheen in The New York Times Magazine.

Lees verder op Wikipedia