Daisy
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Boomerang : wake up call voor de westerse wereld

Michael M. Lewis (auteur)

Boomerang : wake up call voor de westerse wereld

Genre:
Lewis reist naar IJsland, Ierland, Griekenland en andere landen in de hoop de oorzaak van de financiële crisis te achterhalen. Hij praat met onder meer met de Griekse premier en Arnold Schwarzenegger, die Californië met een enorme staatsschuld achterliet.
Titel
Boomerang : wake up call voor de westerse wereld
Auteur
Michael M. Lewis 1960-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Boomerang
Editie
1
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2012
1 cd
Speelduur
07:45
Oorspr. uitgever
Business Contact
Aantekening
Nederlandse stem Stem: Man
CDR
a432733
Plaatsingssuggestie
354 (SISO) Geld (ZIZO)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Over Michael M. Lewis

CC BY 2.0 - Foto van/door Justin Hoch at http://www.jhoch.com

Michael Monroe Lewis (15 oktober 1960) is een Amerikaanse auteur en financieel journalist. Sinds 2009 is hij ook redacteur voor Vanity Fair, waar hij voornamelijk schrijft over zaken, financiën en economie. Hij staat bekend om zijn non-fictiewerk, met name zijn berichtgeving over financiële markten.

Lewis beschreef zijn ervaringen bij Salomon en de ontwikkeling van de door hypotheek gedekte obligaties in Liar's Poker (1989). In The New New Thing (1999) onderzocht hij het toen sterk groeiende Silicon Valley en besprak hij de obsessie met innovatie. Vier jaar later schreef Lewis Moneyball (2003), waarin hij het succes van Billy Beane en de Oakland Athletics onderzocht. In augustus 2007 schreef hij een artikel over catastrofe-obligaties, getiteld "In Nature's Casino", dat verscheen in The New York Times Magazine.