Boek
Nederlands

Flitshandel : elke microseconde is goud waard

Michael M. Lewis (auteur)

Flitshandel : elke microseconde is goud waard

Relaas over een groepje Wall Street handelaren dat probeert een halt toe te roepen aan de misstanden rond de razendsnelle, geautomatiseerde handel in effecten.
Titel
Flitshandel : elke microseconde is goud waard
Auteur
Michael M. Lewis 1960-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Flash boys : a Wall Street revolt
Uitgever
Amsterdam: Carrera, 2017 | Andere uitgaves
302 p.
Verschijningsdatum
20-06-2017
ISBN
9789048841752 (paperback)
Plaatsingssuggestie
345.7 (SISO) Geld ; Beurs - Beleggen (ZIZO)

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Flitshandel (high-frequency trading) is een methode om met behulp van supersnelle en superslim geprogrammeerde computers te speculeren op kleine wijzigingen in valuta- en aandelenkoersen waarbij in een fractie van een seconde zowel gekocht als verkocht kan worden. Hierdoor kunnen grote winsten behaald worden. De opkomst van de flitshandel veroorzaakte grote beroering in de financiële wereld en heeft de financiële handel inmiddels enorm veranderd. Is het legaal of illegaal? Is het handelen met voorkennis en zijn gewone beleggers de dupe? Inmiddels bekijkt de FBI samen met de Amerikaanse beurstoezichthouder SEC deze manier van high tech/beurshandelen. Lewis beschrijft op heldere wijze het ontstaan en de werking van de flitshandel en alles eromheen. Zo vertelt hij hoe er min of meer in het geheim een nieuwe, zo recht mogelijk tussen Chicago en New Jersey lopende glasvezelkabellijn werd aangelegd (dwars door bergen en onder rivieren door) om nog een paar milliseconden tijdwinst te bereike…Lees verder

Over Michael M. Lewis

CC BY 2.0 - Foto van/door Justin Hoch at http://www.jhoch.com

Michael Monroe Lewis (15 oktober 1960) is een Amerikaanse auteur en financieel journalist. Sinds 2009 is hij ook redacteur voor Vanity Fair, waar hij voornamelijk schrijft over zaken, financiën en economie. Hij staat bekend om zijn non-fictiewerk, met name zijn berichtgeving over financiële markten.

Lewis beschreef zijn ervaringen bij Salomon en de ontwikkeling van de door hypotheek gedekte obligaties in Liar's Poker (1989). In The New New Thing (1999) onderzocht hij het toen sterk groeiende Silicon Valley en besprak hij de obsessie met innovatie. Vier jaar later schreef Lewis Moneyball (2003), waarin hij het succes van Billy Beane en de Oakland Athletics onderzocht. In augustus 2007 schreef hij een artikel over catastrofe-obligaties, getiteld "In Nature's Casino", dat verscheen in The New York Times Magazine.