Boek
Nederlands

Moneyball : de kunst een ongelijk spel te winnen

Michael M. Lewis (auteur)
+1
Moneyball : de kunst een ongelijk spel te winnen
×
Moneyball : de kunst een ongelijk spel te winnen Moneyball : de kunst een ongelijk spel te winnen

Moneyball : de kunst een ongelijk spel te winnen

Honkbalverhaal over succes boeken met weinig geld door een ander teammanagement.
Titel
Moneyball : de kunst een ongelijk spel te winnen / Michael Lewis
Auteur
Michael M. Lewis 1960-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Moneyball : the art of winning an unfair game
Uitgever
[Amsterdam]: Olympus, 2017 | Andere uitgaves
298 p.
ISBN
9789046706107 (paperback)
Plaatsingssuggestie
619.33 (SISO) Balsporten ; Honkbal (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 26 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een boek over sport, team-management, en algemene waarden als succes en falen. Het honkbalverhaal van een coach die doorzet en met een veel te klein budget en zonder succesvolle spelers (volgens de geldende normen zoals slaggemiddelde) zijn doel wil halen. Hij wil met het team de Major League winnen. Hij werkt, experimenteert, leert van tegenslagen komt tot nieuwe inzichten en past die toe. Een belangrijke les is dat het succes ligt in het werken vanuit het team en niet vanuit de succesvolle individuen. Het leren heeft effecten op het team en op hun prestaties, en leidt weer tot nieuwe ideeën en inzichten. Het boek, dat in 2011 verfilmd is met Brad Pitt in de hoofdrol, gaat in op levensthema’s als enthousiasme, doorzettingsvermogen en teamspirit, en op managementthema’s als strategische sluwheid, creativiteit en innovatie en people management. Het is geschreven door een journalist die dit proces van dichtbij meemaakte. Een boek over hoe je succes boekt met weinig geld dat leest als ee…Lees verder

Over Michael M. Lewis

CC BY 2.0 - Foto van/door Justin Hoch at http://www.jhoch.com

Michael Monroe Lewis (15 oktober 1960) is een Amerikaanse auteur en financieel journalist. Sinds 2009 is hij ook redacteur voor Vanity Fair, waar hij voornamelijk schrijft over zaken, financiën en economie. Hij staat bekend om zijn non-fictiewerk, met name zijn berichtgeving over financiële markten.

Lewis beschreef zijn ervaringen bij Salomon en de ontwikkeling van de door hypotheek gedekte obligaties in Liar's Poker (1989). In The New New Thing (1999) onderzocht hij het toen sterk groeiende Silicon Valley en besprak hij de obsessie met innovatie. Vier jaar later schreef Lewis Moneyball (2003), waarin hij het succes van Billy Beane en de Oakland Athletics onderzocht. In augustus 2007 schreef hij een artikel over catastrofe-obligaties, getiteld "In Nature's Casino", dat verscheen in The New York Times Magazine.

Lees verder op Wikipedia