Boek
Nederlands

't Nieuwste van het nieuwste : de man van Silicon Valley

Michael M. Lewis (auteur)

't Nieuwste van het nieuwste : de man van Silicon Valley

Biografie van Jim Clark, de oprichter van Netscape.
Titel
't Nieuwste van het nieuwste : de man van Silicon Valley
Auteur
Michael M. Lewis 1960-
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
The new new thing
Uitgever
Amsterdam: Balans, 2000
290 p.
ISBN
90-5018-525-8
Plaatsingssuggestie
528.5 (SISO) Economie ; Bedrijven (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 4 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In de tweede helft van de jaren '90 bleek de bron van een aantal ingrijpende veranderingen in de wereld in Silicon Valley te liggen. Vóór 1994 was deze vallei alleen bekend als de plaats waar enkele hightechbedrijven, vnl. in de computersector, gevestigd waren. Maar in dat jaar werd er Netscape opgericht en van dan af was Silicon Valley de plaats van waaruit de samenleving sterk werd veranderd. Internet vormde het medium waarmee technici zich op allerlei markten begaven, o.a. de markt van Wall Street. Een aantal briljante ontwerpers was voordurend op zoek naar het nieuwste van het nieuwste, doorgaans een technologie of alleen maar een idee waarvan de commerciële waarde nog niet bewezen was. Hun succes steunde niet alleen op technisch of financieel vermogen, maar was eveneens een kwestie van juiste timing.

In dit boek, dat leest als een roman en ook grotendeels in de vorm van een verhaal geschreven is, probeert de auteur weer te geven hoe de enorme welvaart die deze ontwerper…Lees verder
Een 'succes-story' over het leven van Netscape-oprichter Jim Clark in het internet-Mekka, Silicon Valley. Voor technologiefreaks om van te smullen, zeker gezien de actuele technologiehype. De onderhandelingen met (Zwitserse) bankiers, de factoren die een rol spelen bij een beursintroductie, dat alles komt ter sprake, evenals de zaak tegen Microsoft. Kortom: dit boek, dat leest als een boeiende roman, komt precies op het juiste moment, waarbij de mislukte emissie van WOL niet vergeten moet worden! Er wordt evenals bij WOL (World on Line) met miljoenen gegoocheld! Een zeer interessant en leesbaar boek, redelijk goed uit het Engels vertaald.

Over Michael M. Lewis

CC BY 2.0 - Foto van/door Justin Hoch at http://www.jhoch.com

Michael Monroe Lewis (15 oktober 1960) is een Amerikaanse auteur en financieel journalist. Sinds 2009 is hij ook redacteur voor Vanity Fair, waar hij voornamelijk schrijft over zaken, financiën en economie. Hij staat bekend om zijn non-fictiewerk, met name zijn berichtgeving over financiële markten.

Lewis beschreef zijn ervaringen bij Salomon en de ontwikkeling van de door hypotheek gedekte obligaties in Liar's Poker (1989). In The New New Thing (1999) onderzocht hij het toen sterk groeiende Silicon Valley en besprak hij de obsessie met innovatie. Vier jaar later schreef Lewis Moneyball (2003), waarin hij het succes van Billy Beane en de Oakland Athletics onderzocht. In augustus 2007 schreef hij een artikel over catastrofe-obligaties, getiteld "In Nature's Casino", dat verscheen in The New York Times Magazine.

Lees verder op Wikipedia