Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Twee breinen : Daniel Kahneman en Amos Tversky : een vriendschap die ons denken veranderde

Michael M. Lewis (auteur)
+1
Twee breinen : Daniel Kahneman en Amos Tversky : een vriendschap die ons denken veranderde
×
Twee breinen : Daniel Kahneman en Amos Tversky : een vriendschap die ons denken veranderde Twee breinen : Daniel Kahneman en Amos Tversky : een vriendschap die ons denken veranderde

Twee breinen : Daniel Kahneman en Amos Tversky : een vriendschap die ons denken veranderde

Inleiding tot het leven en denken van twee Israëlische psychologen die baanbrekende ideeën ontwikkelden over het menselijk denken en de perceptie van de realiteit.
Titel
Twee breinen : Daniel Kahneman en Amos Tversky : een vriendschap die ons denken veranderde
Auteur
Michael M. Lewis 1960-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The undoing project : a friendship that changed our minds
Uitgever
Amsterdam: De Geus, © 2018
383 p.
ISBN
9789044539141 (paperback)
Plaatsingssuggestie
415.4 (SISO) Denken ; Denken (ZIZO)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 42 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De briljante schrijver Michael Lewis (1960) onderzoekt de innige vriendschap die zich ontwikkelde tussen de twee Israëlische psychologen Daniel Kahneman en Amos Tversky, twee genieën ('twee breinen') geobsedeerd door de menselijke geest. Ze vormden een psychologische theorie van de geest met vergaande gevolgen voor ons denken en perceptie van de realiteit. Hun ideeën over het menselijk oordeel en het nemen van beslissingen hebben een grote invloed uitgeoefend op de psychologie en op het realistischer maken van de economische wetenschap door deze te voorzien van inzichten betreffende psychologische invloeden. Ze toonden aan hoe de menselijke geest bij oordelen zich vaak vergist. Hun onderzoek toonde aan dat zelfs de beste statistici hun oordelen en beslissingen veel sterker laten beïnvloeden door emotie dan door cijfers en rationale analyse. Er wordt een ommekeer te weeg gebracht in de Big Data-studies en de vergevorderde op wetenschap gebaseerde geneeskunde en in de nieuwe benadering …Lees verder

Over Michael M. Lewis

CC BY 2.0 - Foto van/door Justin Hoch at http://www.jhoch.com

Michael Monroe Lewis (15 oktober 1960) is een Amerikaanse auteur en financieel journalist. Sinds 2009 is hij ook redacteur voor Vanity Fair, waar hij voornamelijk schrijft over zaken, financiën en economie. Hij staat bekend om zijn non-fictiewerk, met name zijn berichtgeving over financiële markten.

Lewis beschreef zijn ervaringen bij Salomon en de ontwikkeling van de door hypotheek gedekte obligaties in Liar's Poker (1989). In The New New Thing (1999) onderzocht hij het toen sterk groeiende Silicon Valley en besprak hij de obsessie met innovatie. Vier jaar later schreef Lewis Moneyball (2003), waarin hij het succes van Billy Beane en de Oakland Athletics onderzocht. In augustus 2007 schreef hij een artikel over catastrofe-obligaties, getiteld "In Nature's Casino", dat verscheen in The New York Times Magazine.

Lees verder op Wikipedia