Dvd
Engels

The visit : an alien encounter

Michael Madsen (regisseur)

The visit : an alien encounter

Genre:
Documentaire waarin vooraanstaande wetenschappers van onder meer NASA en ESA uiteenzetten wat er allemaal komt kijken bij een eerste contact met intelligent buitenaards leven.
Onderwerp
Exobiologie
Titel
The visit : an alien encounter / written and dir. by Michael Madsen
Regisseur
Michael Madsen
Taal
Engels
Uitgever
Homescreen, [2015]
1 dvd-video
Oorspr. opname
2015
Speelduur
84 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8717249483359
Plaatsingssuggestie
552.9 (SISO) Heelal (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Documentaire uit 2015 van Deen Michael Madsen (niet de acteur) waarin gespeculeerd wordt met medewerkers van verschillende instituten over een eventuele ontmoeting met buitenaards leven. Vooraanstaande geleerden en wetenschappers van onder andere de International Space University en het Outer Space Office van de VN, speculeren over een fictieve situatie waar toch protocollen voor zijn. Heel onrealistisch, maar tegelijkertijd is de aaname dat we alleen zijn in het onmetelijke universum net zo onrealistich. En zo wordt de stelling eigenlijk een filosofisch vraagstuk waarin de menselijke hoop en angst een grote rol speelt. ' (...) tegelijkertijd loert het gevaar dat hoe concreter de filmmaker de situaties en scenario’s maakt, hoe ongeloofwaardiger het lijkt te worden. (...) Op dat soort momenten verliest Madsen krediet. Dit geldt eveneens voor de introductie waarin hij sprekers die er verstand van hebben het woord laat richten tot de buitenaardse bezoeker', schrijft Arjan Welles (Fim tot…Lees verder

Over Michael Madsen

CC BY 2.0 - Foto van/door Ivan Bessedin

Michael Soren Madsen (Chicago, 25 september 1957) is een Amerikaans acteur.

Biografie

Hij begon met acteren in het Chicagose Steppenwolf Theatre onder begeleiding van John Malkovich. In WarGames (1983) maakte hij zijn filmdebuut. Daarna speelde hij nog enkele kleine rollen in onder andere The Natural en Thelma & Louise.

Madsen speelde onder meer Mr. Blonde in de film Reservoir Dogs (1992), geregisseerd door Quentin Tarantino. Later speelde hij dragende rollen in producties als Free Willy (1993), Species (1995) en Kill Bill (2003).

In 2005 sprak hij de stem van Maugrim in voor The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe.

In 2011 speelde hij in de Engelstalige actiefilm Amsterdam Heavy, geregisseerd door Michael Wright.

Filmografie

Films

Lees verder op Wikipedia