Een voormalige FBI-agent wordt teruggeroepen om een gevaarlijke massamoordenaar op te sporen
Kijkwijzer
Vanaf 16 jaarVanaf 16 jaar
Titel
Manhunter / dir. and screenplay by Michael Mann
Regisseur
Michael Mann 1943-
Naar het werk van
Thomas Harris
Componist
Michel Rubini The Reds
Acteur
William Petersen Kim Greist Joan Allen Brian Cox 1946-
Taal
Engels
Uitgever
RCV, 2000 | Andere uitgaves
1 dvd-video
Oorspr. opname
1986
Speelduur
ca. 119 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Duits en Italiaans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Duits, Italiaans, Noors, Deens, Fins, Turks Gebaseerd op de roman Red dragon Wordt vervolgd door Silence of the lambs (1991) en Hannibal (2001)
EAN
8713045201104

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 9 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Amerikaanse thriller uit 1986 onder regie van Michael Mann. Met William Peterson, Kim Greist, Joan Allen e.a. William Peterson speelt een ex-FBI-agent, die geheel tegen de zin van zijn ongeruste vrouw weer achter een psychopatische moordenaar wordt aangestuurd. Speelfilmencyclopedie (4e ed.) geeft drie sterren: 'Sterk eigentijds melodrama, verteld in de beproefde stijl van Miami Vice, compleet met keiharde muziek, door de bedenker van die serie, regisseur Mann. Gebaseerd op het boek Red dragon van Thomas Harris ( Silence of the lambs en Hannibal). Aangrijpend en verrassend eerlijk, al zit het verhaal vol gaten.' De dvd bevat enkele interessante extra's.

Over Michael Mann

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Gage Skidmore

Michael Kenneth Mann (Chicago, 5 februari 1943) is een Amerikaans filmregisseur, scenarioschrijver en producent.

Biografie

Michael Mann studeerde af in het Verenigd Koninkrijk, in London's International Film School. Na zeven jaren in Engeland trok hij terug naar de Verenigde Staten waar hij begon als scenarioschrijver voor enkele televisieseries. Zo schreef hij afleveringen voor o.a. Police Story en Starsky and Hutch. Later stond hij ook zelf achter de camera en in 1979 regisseerde hij de televisiefilm The Jericho Mile.

Zijn grote debuut kwam er pas in 1981 met de misdaadfilm Thief met James Caan in de hoofdrol. Enkele jaren later maakte Mann de horrorfilm The Keep. Ondanks enkele grote namen in de acteurs, Gabriel Byrne en Ian McKellen, werd The Keep een enorme flop.

Ondertussen bleef de regisseur ook erg actief in de televisiewereld, waar hij aan de slag ging als schrijver en producer. In de jaren 1…Lees verder op Wikipedia