Boek
Engels

Alone on a wide wide sea

Michael Morpurgo (auteur)

Alone on a wide wide sea

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Eind jaren veertig van de 20e eeuw is Arthur een van de eerste Engelse kinderen die naar Australie͏̈ worden verscheept om een nieuw leven te beginnen. Ruim een halve eeuw later reist zijn dochter terug om Arthurs verloren zus op te sporen. Vanaf ca. 13 jaar.
Onderwerp
Weeskinderen, Varen
Titel
Alone on a wide wide sea
Auteur
Michael Morpurgo
Taal
Engels
Uitgever
London: HarperCollins Children's Books, 2007
312 p. : ill.
ISBN
9780007230587

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 1 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Arthur Hobhouse is een van de weeskinderen die eind jaren ’40 van de 20e eeuw vanuit Groot-Brittannië naar Australië worden verscheept om er een nieuw leven te beginnen. Arthur wacht echter angst en slavernij op de boerderij van Piggy Bacon, een sadistische godsdienstfanaat. Samen met zijn vriend Marty weet hij te ontsnappen; hij vindt onderdak bij de excentrieke Aunty Meg. Het boek bevat echter nog een verhaal: de reis die Arthurs dochter Allie ruim een halve eeuw later maakt. Ze zeilt naar Engeland om daar Arthurs verloren zus Kitty op te sporen. De verhalen hebben allebei een eigen vertelstijl: dat van Arthur bestaat uit ‘gedicteerde’ memoires, dat van Allie vooral uit e-mails aan het thuisfront. Arthurs verhaal is het spannendst, omdat je alle gebeurtenissen door de ogen van de hoofdpersoon intens meebeleeft; dat van Allie is door de gekozen vorm minder direct. De titel van de roman is een frase uit het gedicht 'The ancient mariner' dat een belangrijke rol in het boek speelt. Beva…Lees verder

Over Michael Morpurgo

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Seguin (Okki)

Michael Morpurgo (St Albans, 5 oktober 1943) is een Brits kinderboekenschrijver.

Hij ging na de middelbare school naar de London University om er Engels te studeren. Hij heeft een jaar of tien les gegeven en is daarna werkzaam geweest in de stichting van zijn vrouw, Clara, de 'Farms for City Children'. Momenteel bezitten hij en zijn vrouw drie boerderijen waar jaarlijks zo'n 2000 kinderen op vakantie komen. Hij wisselt de dagen dat hij werkt op de boerderij af met de dagen dat hij schrijft.

Werk

Zijn boeken spelen vaak in het verleden. Soms is de tijd niet belangrijk voor het verhaal, soms beschrijft hij de historische gebeurtenissen zeer nauwkeurig. Zijn verhalen worden als ontroerend, avontuurlijk en grappig gezien. Dieren spelen vaak een grote rol en ook de relatie tussen mens en dier is zeer belangrijk.

Bibliografie