Boek
Engels

The amazing story of Adolphus Tips

Michael Morpurgo (auteur), Michael Foreman (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Boowie krijgt het dagboek van zijn grootmoeder. Daarin vertelt ze over haar jeugd tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar ook over haar dappere kat Tips. Vanaf ca. 11 jaar.
Titel
The amazing story of Adolphus Tips
Auteur
Michael Morpurgo
Illustrator
Michael Foreman 1938-
Taal
Engels
Uitgever
London: HarperCollins Children's Books, [2016?] | Andere uitgaves
189 p. : ill.
ISBN
9780007182466 (paperback)

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 4 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Boowie krijgt het dagboek van zijn grootmoeder Lily. Daarin vertelt ze over haar jeugd in een Engels kustplaatsje tijdens de Tweede Wereldoorlog: de evacuatie vanwege de legeroefeningen van de geallieerde troepen, de vermissing van haar kat Tips en haar vriendschap met de Amerikaanse soldaat Adie. Raamvertelling die begint en eindigt in het heden. Het dagboek van de 11-jarige Lily beslaat het grootste deel van het boek. De auteur weet de belevingswereld van een jong meisje overtuigend en herkenbaar neer te zetten en besteedt veel aandacht aan het dagelijks leven, dat ondanks de oorlog gewoon doorgaat. Door de warme toon en sympathieke karakters wordt het verhaal niet te zwaar. Ondanks het feit dat er een dode valt, blijven de ware verschrikkingen van de oorlog op afstand. De verschillende tekstsoorten (ik-vertelling, brief en dagboek) hebben elk een eigen (groot) lettertype. Bevat landkaarten en historische achtergrondinformatie. De vele, grappige of ontroerende illustraties maken dit…Lees verder

Over Michael Morpurgo

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Seguin (Okki)

Michael Morpurgo (St Albans, 5 oktober 1943) is een Brits kinderboekenschrijver.

Hij ging na de middelbare school naar de London University om er Engels te studeren. Hij heeft een jaar of tien les gegeven en is daarna werkzaam geweest in de stichting van zijn vrouw, Clara, de 'Farms for City Children'. Momenteel bezitten hij en zijn vrouw drie boerderijen waar jaarlijks zo'n 2000 kinderen op vakantie komen. Hij wisselt de dagen dat hij werkt op de boerderij af met de dagen dat hij schrijft.

Werk

Zijn boeken spelen vaak in het verleden. Soms is de tijd niet belangrijk voor het verhaal, soms beschrijft hij de historische gebeurtenissen zeer nauwkeurig. Zijn verhalen worden als ontroerend, avontuurlijk en grappig gezien. Dieren spelen vaak een grote rol en ook de relatie tussen mens en dier is zeer belangrijk.

Bibliografie

Suggesties