Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Het verhaal van de Sneeuwman

Michael Morpurgo (auteur), Jetty Huisman (vertaler), Robin Shaw (illustrator)
+1
Het verhaal van de Sneeuwman
×
Het verhaal van de Sneeuwman Het verhaal van de Sneeuwman
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Als James op de dag voor kerst vroeg wakker wordt, ligt er buiten een dik pak sneeuw. Hij maakt een grote sneeuwpop. Wanneer hij ’s nachts nog eens naar zijn sneeuwman kijkt, blijkt hij tot leven te zijn gekomen! Vanaf ca. 5 jaar.
Onderwerp
Sneeuwmannen, Winter
Titel
Het verhaal van de Sneeuwman
Auteur
Michael Morpurgo
Vertaler
Jetty Huisman
Illustrator
Robin Shaw
Naar het werk van
Raymond Briggs
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The snowman
Uitgever
Amsterdam: Rubinstein, 2021 | Andere uitgaven
127 p. : ill.
Aantekening
Gebaseerd op het prentenboek De Sneeuwman van Raymond Briggs
ISBN
9789047626145 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Als James op de dag voor kerst ’s ochtends vroeg wakker wordt, ligt er buiten een dik pak sneeuw. Opgetogen gaat hij naar buiten, en hij maakt een grote sneeuwpop. Wanneer hij ’s nachts nog eens naar zijn sneeuwman kijkt, blijkt hij tot leven te zijn gekomen! De sneeuwman is heel nieuwsgierig hoe het er binnen uitziet, dus laat James hem alles zien. Daarna neemt de sneeuwman hem mee naar de Noordpool, waar een sneeuwpoppenfeestje is en James een een speciaal iemand ontmoet. Hervertelling door Michael Morpurgo van het veertig jaar eerder verschenen, klassieke tekstloze prentenboek 'De sneeuwman' van Raymond Briggs. Met sfeervolle potloodtekeningen in de stijl van het oorspronkelijke boek. Hoewel de auteur een warme en liefdevolle adaptatie neerzet, heeft het niet de innemende en sprookjesachtige sfeer van het origineel. Vooral het gegeven dat James van zijn stotteren afkomt door zijn ontmoeting met de sneeuwman, overtuigt niet helemaal. Aantrekkelijke uitgave met glitterend zilverfolie…Lees verder

Het verhaal van de Sneeuwman

Het verhaal van de sneeuwman is gebaseerd op het originele prentenboek “Sneeuwman” van Raymond Briggs. Dit wereldberoemde boek verscheen in 1978. Naar aanleiding van het 40-jarig bestaan van dit prachtige prentenboek heeft Michael Purgo een aanvullend verhaal geschreven, na wijs beraad met de oorspronkelijke auteur.James grote wens is dat het op kerstdag sneeuwt. ’s Nachts ontwaakt hij en ziet een betoverend wit landschap. Hij holt naar buiten en maakt een reuze grote sneeuwman. Tot grote verbazing van James komt de Sneeuwman tot leven. Sneeuwman wil eerst het huis van binnen bekijken, want hij heeft dit nog nooit gezien. Hij neemt James mee naar zijn land, helemaal in het Noorden. Tot hier loopt het verhaal parallel met het prentenboek. Vanaf nu beleven we  een nieuw avontuur. In het Noorden komen alle sneeuwmannen samen op kerstavond. Er is één groot feest, waarbij ook de kerstman arriveert met zijn slee vol pakjes. James voelt zich bijzonder gelukkig wanneer h…Lees verder

Over Michael Morpurgo

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Seguin (Okki)

Michael Morpurgo (St Albans, 5 oktober 1943) is een Brits kinderboekenschrijver.

Hij ging na de middelbare school naar de London University om er Engels te studeren. Hij heeft een jaar of tien les gegeven en is daarna werkzaam geweest in de stichting van zijn vrouw, Clara, de 'Farms for City Children'. Sinds 1976 bezitten hij en zijn vrouw drie boerderijen waar jaarlijks zo'n 2000 kinderen op vakantie komen. Hij wisselt de dagen dat hij werkt op de boerderij af met de dagen dat hij schrijft.

Werk

Zijn boeken spelen vaak in het verleden. Soms is de tijd niet belangrijk voor het verhaal, soms beschrijft hij de historische gebeurtenissen zeer nauwkeurig. Zijn verhalen worden als ontroerend, avontuurlijk en grappig gezien. Dieren spelen vaak een grote rol en ook de relatie tussen mens en dier is zeer belangrijk.

Bibliografie

Suggesties