Boek
Engels

I believe in unicorns

Michael Morpurgo (auteur), Gary Blythe (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Thomas (8) houdt niet van lezen, tot hij een bijzondere bibliothecaresse leert kennen, die prachtige verhalen vertelt. Maar dan wordt door de oorlog de bibliotheek verwoest. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Titel
I believe in unicorns
Auteur
Michael Morpurgo
Illustrator
Gary Blythe
Taal
Engels
Uitgever
London: Walker Books, 2015
100 p. : ill.
ISBN
9781406366402 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 3 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Tegen de achtergrond van de Tweede Wereldoorlog leren we de 8-jarige Thomas kennen, wiens grootste hobby buiten spelen is. School, lezen en leren is niets voor hem. Als hij op last van zijn moeder een poosje in de bibliotheek moet blijven, leert hij de bibliothecaresse kennen, die gezeten op een houten eenhoorn de prachtigste verhalen vertelt. Als de bibliotheek door bommen verwoest wordt, is het mede door Thomas, dat de boeken en de eenhoorn gered worden. Prachtig kort verhaal waarin o.a. via het verhaal van Noach en de Ark verteld wordt waarom eenhoorns niet echt meer bestaan, maar wel magische krachten hebben. Overzichtelijke bladspiegel, met veel ruimte tussen de regels. Perfect passende potloodillustraties die de sfeer van het verhaal heel goed tot uitdrukking brengen. Ook te gebruiken voor Nederlandse kinderen die al vroeg met Engels zijn begonnen. Voorlezen aan Engelse kinderen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Over Michael Morpurgo

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Seguin (Okki)

Michael Morpurgo (St Albans, 5 oktober 1943) is een Brits kinderboekenschrijver.

Hij ging na de middelbare school naar de London University om er Engels te studeren. Hij heeft een jaar of tien les gegeven en is daarna werkzaam geweest in de stichting van zijn vrouw, Clara, de 'Farms for City Children'. Momenteel bezitten hij en zijn vrouw drie boerderijen waar jaarlijks zo'n 2000 kinderen op vakantie komen. Hij wisselt de dagen dat hij werkt op de boerderij af met de dagen dat hij schrijft.

Werk

Zijn boeken spelen vaak in het verleden. Soms is de tijd niet belangrijk voor het verhaal, soms beschrijft hij de historische gebeurtenissen zeer nauwkeurig. Zijn verhalen worden als ontroerend, avontuurlijk en grappig gezien. Dieren spelen vaak een grote rol en ook de relatie tussen mens en dier is zeer belangrijk.

Bibliografie