Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Zeg dat het je spijt

Michael Robotham (auteur), Joost Mulder (vertaler)
Na de moord op een echtpaar raakt een psycholoog betrokken bij het onderzoek naar de verdwijning van twee meisjes drie jaar eerder.
Titel
Zeg dat het je spijt
Auteur
Michael Robotham
Vertaler
Joost Mulder
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Say you're sorry
Editie
3
Uitgever
Amsterdam: Cargo, 2014 | Andere uitgaves
450 p.
ISBN
9789023486350 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Drie jaar na de verdwijning van de vriendinnen Piper en Trash wordt psycholoog Joe O’Loughlin bij de zaak betrokken. Als een echtpaar beestachtig wordt vermoord in het huis waar een van de meisjes woonde, denkt de politie de moordenaar gevonden te hebben. Maar Joe ontdekt hele andere verbanden waar de politie en de bevolking niet blij mee zijn. Razend spannend verhaal, beurtelings verteld vanuit zowel het perspectief van de psycholoog als dat van de ontvoerde meisjes. Op deze manier krijg je als lezer zoveel informatie dat je je medespeurder voelt. De psychologische benadering van de hoofdpersoon zorgt voor verschillende wendingen in het verhaal dat boeit tot het verrassende einde. Het taalgebruik is niet moeilijk. Vrij kleine druk.

Over Michael Robotham

CC BY 2.0 - Foto van/door Mosman Library

Michael Robotham (november 1960) is een Australisch schrijver van fictieve detectiveverhalen.

Biografie

Michael Robotham (Casino, Nieuw-Zuid-Wales, 1960) is een Australische thrillerauteur en journalist. In de laatste functie reisde hij veertien jaar lang de wereld rond en zijn artikelen verschenen in diverse Britse, Amerikaanse en Australische kranten en tijdschriften. Als ghostwriter schreef hij vijftien autobiografieën van beroemdheden, waaronder politici, popsterren en sportmensen. Twaalf van deze boeken belandden op de Sunday Times bestsellerlijst.

In 2004 debuteerde Robotham met de door media en lezers veelgeprezen thriller The Suspect (De verdenking), mede door de verbluffende plotwending. Het boek was de start van de succesvolle serie met in de hoofdrol de sympathieke en aan Parkinson lijdende psycholoog Joseph O'Loughlin. De serie werd razend populair en in 2018 schreef Robotham het negende deel: The Other Wife (…Lees verder op Wikipedia

Suggesties