Boek
Nederlands

Snurk!

Michael Rosen (auteur), Jonathan Langley (illustrator)
Het is heerlijk rustig op de boerderij totdat Hond begint te snurken en alle dieren wakker worden. Prentenboek met grote illustraties in zachte kleuren. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Boerderijen, Snurken
Titel
Snurk!
Auteur
Michael Rosen
Illustrator
Jonathan Langley
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Snore !
Uitgever
Bloemendaal: Gottmer, 1998 | Andere uitgaves
[26] p. : ill.
ISBN
90-257-2933-9

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 26 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een gewone nacht op de boerderij, alles is rustig, iedereen slaapt. Die rust wordt echter danig verstoord op het moment dat de hond begint te snurken. Alle andere dieren worden een voor een wakker en kunnen niet meer in slaap geraken. Ze proberen van alles om de hond te doen ophouden met snurken: de koe niest heel luid, schaap wil de hond doen schrikken, de varkentjes in zijn oor giechelen en ten slotte zingen ze allemaal samen een liedje. Geen enkele moeite wordt gespaard maar helaas, niets helpt: het beestje slaapt rustig verder. Tot de haan kraait. De hond rekt zich eens goed uit, gaat op wandel en vraagt zich af waar alle andere dieren toch zijn?

Snurk! is een vrolijk boek dat uitnodigt om voorgelezen te worden. De vele dierengeluiden bieden de voorlezer veel mogelijkheden tot een expressieve voorleessessie. Het verhaal is bij uitstek geschikt voor peuters en jonge kleuters, die de dieren zeker zullen herkennen. De opbouw is eenvoudig en het verhaal bevat heel wat h…Lees verder
Op de boerderij doen de dieren geen oog dicht door het snurken van Hond. Wat ze ook proberen, Hond blijft snurken tot de zon boven de bomen komt en de haan hem wakker kraait. Hond heeft heerlijk geslapen. Een prentenboek met grote, paginavullende schilderingen in mooie, veelal zachte kleuren en soms grappige composities. Deze illustraties zijn qua vorm en kleur natuurgetrouw en geven, mede door het ontbreken van veel details, een rustig beeld. Dit biedt aan jonge kinderen volop mogelijkheden tot herkenning van de dieren. Op elke bladzijde een enkele, zich dikwijls herhalende, tekstregel (Kat wordt wakker, Schaap wordt wakker, enz.). Het 'snurk' van Hond wordt steeds in grote, zwarte letters afgedrukt. Ook de eigen geluiden waarmee de dieren in een liedje proberen Hond wakker te maken, zijn in grote, zwarte druk neergezet. Op de omslag ligt slapende Hond omringd door varkentjes, eendjes, poes en kippen. Vanaf ca. 3 jaar.