Boek
Nederlands

De zieneres

Michael Scott (auteur), Henny Van Gulik (vertaler)
Nicolas en Pernelle Flamel hebben nog een dag te leven en moeten San Francisco verdedigen tegen de monsters van Alcatraz. Sophie en Josh zijn teruggereisd in de tijd naar Danu Talis. Hier begint en eindigt de strijd om de wereld en zijn bekende historische personen aanwezig.
Titel
De zieneres
Auteur
Michael Scott 1959-
Vertaler
Henny Van Gulik
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The enchantress
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2016 | Andere uitgaves
429 p.
ISBN
9789022568675 (paperback)
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Sophie en Josh (15) zijn weer samen. Ze zijn tienduizend jaar eerder in Danu Talis (Atlantis) terechtgekomen. Daar ontmoeten ze Isis en Osiris die beweren hun ouders te zijn. Ze lijken inderdaad op de mensen die hen op aarde hebben opgevoed, maar zijn ze wel echt de ouders van Sophie en Josh? Dit zesde en laatste deel van de serie 'De geheimen van de onsterfelijke Nicolas Flamel'* werkt toe naar een zinderende finale. Er worden onverwachte verbonden gesloten in de gezamenlijke strijd tegen de Alouden die de wereld willen vernietigen. Zo werken op Alcatraz Billy the Kid en Machiavelli samen en later voegen zelfs de Flamels zich bij hen om de monsters te vernietigen die John Dee daar verzameld heeft, om San Francisco aan te vallen. Sophie en Josh proberen te achterhalen wat Isis en Osiris van hen willen. En dat terwijl er in de stad een opstand van de humani dreigt uit te breken, onder leiding van Virginia Dare en John Dee. Door de opbouw in korte hoofdstukken, die telkens vanuit een an…Lees verder

Over Michael Scott

Michael Scott (Dublin, 28 september 1959) is een Iers schrijver. Hij werd vooral bekend door zijn De geheimen van de onsterfelijke Nicolas Flamel-serie. Deze zesdelige reeks is in zijn geheel ook in het Nederlands verschenen.

Scott schrijft ook onder het pseudoniem Anna Dillon en heeft al meer dan honderd boeken op zijn naam staan. In 1983 werd zijn debuut, Irish Folk and Fairy Tales v.1 gepubliceerd, en tot de dag van vandaag wordt het als een van dé studieboeken omtrent dit onderwerp beschouwd. Scott is ook een ervaren scenarioschrijver voor podium en het witte doek. Hij heeft voorts meegewerkt aan veel andere, uiteenlopende projecten, waaronder documentaires en drama's.

Bibliografie

Voor kinderen

Illustratieboeken

  • 1992 – The Piper's Ring (geïllustreerd door Ian Deuchar)
  • 1994 – Fungie and the Magical Kingdom (geïllustreerd door Steve …Lees verder op Wikipedia

Suggesties