Dvd
Engels

Masters of sex. Het complete eerste seizoen

Michael Sheen (acteur), Lizzy Caplan (acteur), Beau Bridges (acteur)
Het verhaal van de seksuologen Masters en Johnson en de baanbrekende onderzoeken die ze verricht hebben op het gebied van seksualiteit.
Bevat
Disc 1 Pilot ; Race to space ; Standard deviation
Disc 2 Thank you for coming ; Catherine ; Brave new world
Disc 3 All together now ; Love and marriage ; Involuntary
Disc 4 Fallout ; Phallic victories ; Manhigh
Titel
Masters of sex. Het complete eerste seizoen
Acteur
Michael Sheen Lizzy Caplan Beau Bridges
Taal
Engels
Uitgever
Sony Pictures Home Entertainment, 2014
4 dvd-video's
Oorspr. opname
2013
Speelduur
649 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans
EAN
8712609603989

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Amerikaanse televisieserie uit 2013 gebaseerd op de biografie van Thomas Maier 'Masters of sex: the life and times of William Masters and Virginia Johnson, the couple who taught America how to love'. Het is 1956. Dr. William Masters (Michael Sheen) en Virginia Johnson (Lizzy Caplan) zijn wetenschappelijke pioniers op het gebied van seksualiteit. Hun studie ontketende een seksuele revolutie in de Verenigde Staten. Hank Stuever (The Washington Post, 13-9-’13) schrijft dat de karakters steeds beter worden en meer complex, het verhaal zich opbouwt, er vreemde dingen gebeuren en dat hij niet kan wachten hoe het plot zich verder ontwikkelt. '(…) It is intelligent, witty, quick-paced and surprising; it is tragic without being emotionally devastating.’ James Poniewozik (Time, 26-9-’13): ‘(…) It's an absorbing, beautifully acted story about science, emerging feminism and American culture.’ IMDb notering 8,2. Uitgezonden door HBO Nederland. Deze set bevat de twaalf afleveringen van het eerste s…Lees verder

Over Michael Sheen

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door iDominick

Michael Christopher Sheen (Newport, 5 februari 1969) is een Welsh acteur. Hij werd genomineerd voor BAFTA Awards voor de televisiefilm Dirty Filthy Love (2005), televisiefilm Kenneth Williams: Fantabulosa! en voor bioscoopfilm The Queen (2007). In 2008 won hij daadwerkelijk een British Independent Film Award.

Sheen werd in 2009 benoemd tot Officier in de Orde van het Britse Rijk, maar besloot deze onderscheiding terug te geven zodat hij vrijuit en kritisch kon spreken over het Britse koninghuis.

Sheen debuteerde op het witte doek in Oliver Parkers versie van Othello. Sindsdien speelde hij in meer dan twintig bioscoopfilms en tevens een aantal televisiefilms. De geboren Welshman speelde daarbij de Engelse voormalig premier Tony Blair in zowel de televisiefilm The Deal in 2003 als drie jaar later nog eens in The Queen, waarvoor de makers met meer dan 55 filmprijzen werden beloond. Beide films werden geregisseerd door Step…Lees verder op Wikipedia

Suggesties