Dvd
Meertalig
In Siena probeert een Duitse documentairemaker het boek te verfilmen over een rechtzaak waarin een meisje verdacht wordt van de moord op haar huisgenote. Gaandeweg raakt hij zelf gevangen tussen waan en werkelijkheid.
Onderwerp
Journalistiek
Titel
The face of an angel
Regisseur
Michael Winterbottom 1961-
Componist
Harry Escott
Acteur
Daniel Brühl Kate Beckinsale Valerio Mastandrea Cara Delevingne
Taal
Meertalig, Engels, Italiaans
Uitgever
September, 2015
1 dvd-video
Oorspr. opname
2014
Speelduur
97 min.
Aantekening
Afwisselend Engels en Italiaans gesproken Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
8718836862489

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Brits drama uit 2014 van regisseur Michael Winterbottom, met onder meer Cara Delavingne, Kate Beckinsale en Daniel Brühl, gebaseerd op de verwikkelingen rond de moord op de Britse studente Meredith Kercher in Italië in 2007. Haar aantrekkelijke huisgenote Amanda Knox was een verdachte, werd veroordeeld, kwam later vrij en werd later weer veroordeeld. De sappige details van de zaak beheersten jaren de kolommen van de tabloids. In het scenario van deze film krijgt het mediacircus rond Jessica Fuller, zoals Amanda Knox hier heet, de centrale aandacht. Filmmaker Thomas (Daniel Brühl), die een boek over de rechtzaak Fuller mag verfilmen, doet in Italië onderzoek en spreekt met betrokkenen, maar raakt langzaam gevangen tussen waan en werkelijkheid. Frank Heinen (Cinemagazine.nl 6-6-'15) vindt dat de film zijn potentie niet waarmaakt en dat het personage Thomas Lang eigenlijk niet interessant genoeg is. Hij geeft 2 sterren. 'Grotendeels interessant, maar soms ook lachwekkend pretentieus', v…Lees verder

Over Michael Winterbottom

CC BY 3.0 - Foto van/door Siebbi

Michael Winterbottom (Blackburn, Lancashire, 29 maart 1961) is een Brits filmregisseur.

Winterbottom volgde zijn opleiding in Oxford, waarna hij de filmacademie in Bristol volgde. Hij werkte voor de Britse televisie voor hij aan zijn filmcarrière begon. Drie van zijn films, Welcome to Sarajevo, Wonderland en Twenty Four Hour Party People werden genomineerd voor de Gouden Palm op het filmfestival van Cannes. In 2005 maakte hij A Cock and Bull Story, een bewerking van het onverfilmbaar geachte boek Tristram Shandy van Laurence Sterne.

Winterbottoms meest recente film (2014) is The trip to Italy.

Filmografie

  • Butterfly Kiss (1995)
  • Go Now (1995)
  • Jude (1996), naar de roman 'Jude the Obscure' van Thomas Hardy
  • Welcome to Sarajevo (1997)
  • I Want You (1998)
  • With or Without (1999)
  • Wonderla…Lees verder op Wikipedia

Suggesties