Texas, begin jaren vijftig. Wanneer hulpsheriff Lou Ford een SM-relatie krijgt met een prostituee, wordt hij steeds gewelddadiger
Titel
The killer inside me
Regisseur
Michael Winterbottom
Naar het werk van
Jim Thompson
Componist
Joel Cadbury Melissa Parmenter
Acteur
Casey Affleck 1975- Kate Hudson Jessica Alba
Taal
Engels
Uitgever
Paradiso Home Entertainment, 2010
1 dvd-video
Oorspr. opname
2010
Speelduur
109 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
5414937031726
mooov

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een thriller uit 2010 van de Engelsman Michael Winterbottom (The road to Guantanamo; The shock doctrine), gemaakt in de VS en gebaseerd op een pulproman uit 1952 van Jim Thompson. Hoofdpersoon Lou Ford (Casey Affleck) is hulpsheriff in een stadje in Texas, begin jaren vijftig. Op het oog is hij rustig en hulpvaardig, maar wanneer hij een SM-relatie krijgt met een prostituee (Jessica Alba) komt zijn gewelddadige aard naar boven en leidt dat tot verschillende moorden. De film riep veel discussie op door het vele en expliciete geweld. Ook de Nederlandse recensenten reageren verdeeld. Jann Ruyters (Trouw 14-10-'10): '(...) Deze nostalgie krijgt een macabere, zeg maar ranzige, uitwerking (...) Het is misogynie voor beginners. Valse romantiek, waardeloze film.' Peter de Bruijn (NRC 13-10-'10) ziet 'een gelikte stijlexercitie, die een hommage wil zijn aan de Amerikaanse film noir. (...) afstandelijke, vrijwel uitsluitend op de esthetiek gerichte aanpak (...)' Bor Beekman (Volkskrant 14-10-'1…Lees verder

Over Michael Winterbottom

CC BY 3.0 - Foto van/door Siebbi

Michael Winterbottom (Blackburn, Lancashire, 29 maart 1961) is een Brits filmregisseur.

Winterbottom volgde zijn opleiding in Oxford, waarna hij de filmacademie in Bristol volgde. Hij werkte voor de Britse televisie voor hij aan zijn filmcarrière begon. Drie van zijn films, Welcome to Sarajevo, Wonderland en Twenty Four Hour Party People werden genomineerd voor de Gouden Palm op het filmfestival van Cannes. In 2005 maakte hij A Cock and Bull Story, een bewerking van het onverfilmbaar geachte boek Tristram Shandy van Laurence Sterne.

Winterbottoms meest recente film (2014) is The trip to Italy.

Filmografie

  • Butterfly Kiss (1995)
  • Go Now (1995)
  • Jude (1996), naar de roman 'Jude the Obscure' van Thomas Hardy
  • Welcome to Sarajevo (1997)
  • I Want You (1998)
  • With or Without (1999)
  • Wonderla…Lees verder op Wikipedia

Suggesties