Als een wetenschapper en zijn vrouw in de jungle een jongen vinden die in de wildernis is opgegroeid, nemen ze hem mee terug naar de beschaving waar de wetenschapper hem met elektrische schokken zijn instincten leert te onderdrukken
Titel
Human nature
Regisseur
Michel Gondry
Scenarist
Charlie Kaufman
Componist
Graeme Revell
Acteur
Tim Robbins Patricia Arquette Rhys Ifans Miranda Otto
Taal
Engels
Uitgever
Universal, 2010 | Andere uitgaves
1 dvd-video
Oorspr. opname
2001
Speelduur
ca. 90 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
5050582746129

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 8 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Regiedebuut van de Franse videoclipregisseur Michel Gondry uit 2002. Met Tim Robbins, Patricia Arquette en Rhys Ifans. Charlie Kaufman (Being John Malkovich) schreef het scenario. Drie zeer uiteenlopende personages worden door Gondry bijeengebracht. De schrijfster Lila die door een hormoonafwijking geheel behaard is en zich gefrustreerd terugtrekt in de jungle. Een professor en zijn vrouw vinden een aapmens in de jungle en proberen hem door middel van elektrische schokken beschaving bij te brengen en zijn instincten te beheersen. Pauline Kleyer (Volkskrant 30-05-'02): 'De film gaat over de kloof tussen wildernis en beschaving, maar de tegenstelling wordt op rechtlijnige wijze uitgewerkt. De filosofische bespiegelingen snijden weinig hout. Dat neemt niet weg dat er veel te lachen valt. Zonder de reputaties van de makers zou de film geprezen kunnen worden als een hoogst originele, brutale komedie.' Als extra's onder andere een korte documentaire.

Over Michel Gondry

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Biard

Michel Gondry (Versailles, 8 mei 1963) is een Frans scenarioschrijver, filmregisseur en videoclipmaker, befaamd voor zijn vernieuwende visuele stijl en zijn manipulatie van de mise en scène. Hij won een Academy Award (Oscar) voor het beste scenario met zijn film Eternal Sunshine of the Spotless Mind.

Biografie

Michel Gondry is geboren en opgegroeid in Versailles. Hij begon op jonge leeftijd met tekenen en had als kind de ambitie om kunstschilder of uitvinder te worden. Gondry's grootvader had een muziekwinkel, die later werd overgenomen door zijn vader. De zaak ging na een aantal jaren failliet, maar vlak daarvoor gaf hij Michel en zijn broer een drumstel en een basgitaar. Samen speelden ze in enkele bands, totdat Michel naar Parijs vertrok om aan de kunstacademie te studeren. Daar vormde hij de band Oui Oui met een groep klasgenoten. Oui Oui bracht twee studioalbums uit, maar viel begin jaren 90 uiteen.

Voor…Lees verder op Wikipedia

Suggesties