Filmster George Valentin is de grote ster van de zwijgende film in de jaren 1920. Maar als 'geluid' zijn intrede doet in Hollywood en hij hardnekkig vasthoudt aan de zwijgende film, is het gedaan met zijn carrière.
Onderwerp
Hollywood
Titel
The artist / written and dir. by Michel Hazanavicius
Regisseur
Michel Hazanavicius
Acteur
Jean Dujardin 1972- Berenice Bejo James Cromwell Penelope Ann Miller Malcolm McDowell Missi Pyle Beth Grant Ed Lauter
Componist
Ludovic Bource
Taal
Frans
Uitgever
Cineart, [2018] | Andere uitgaves
1 dvd-video : zw/w.
Oorspr. opname
2011
Speelduur
100 min.
Aantekening
Zonder gesproken commentaar Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
5051083132084
mooov

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 200 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Zwijgende film uit 2011 van de Franse regisseur Michel Hazanavicius, bekend van onder meer parodieën op James Bondfilms, met Jean Dujardin, Bérénice Bejo, John Goodman en James Cromwell. Filmster George Valentin is de grote ster van de zwijgende film in de jaren 1920. Maar als 'geluid' zijn intrede doet in Hollywood en hij hardnekkig vasthoudt aan de zwijgende film, is het gedaan met zijn carrière, tegelijkertijd met de beurskrach in 1929. Eric Koch (Telegraaf 24-11-'11): '(...) The Artist is een prachtige ode aan een voorbije tijd in Tinseltown. Niet alleen vanwege de stemmige, zwart-witbeelden rond de studio's. Ingenieus worden elementen uit die tijd verwerkt in een geluidloos, geestig en uiteindelijk ook ontroerend verhaal.' Ook Coen van Zwol (NRC 23-11-'11) is enthousiast: 'Een klein meesterwerk.' Oliver Kerkdijk (VPRO Gids nr.48/2011): 'Dujardin excelleert in ieder register en oogstte in Cannes de acteurs-Palm. De muziek van Ludovic Bource zet in dit tijdloze filmjuweel de klinke…Lees verder

Over Michel Hazanavicius

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Biard

Michel Hazanavicius (Parijs, 29 maart 1967) is een Franse regisseur, producent en scenarioschrijver. Hij is het meest bekend door zijn film uit 2011, The Artist, waarvoor hij een Oscar voor Beste Film en Beste Regisseur won.

Levensloop

Hazanavicius is geboren in een Joodse familie afkomstig uit Litouwen. Zijn grootouders zijn verhuisd naar Frankrijk in de jaren 20. Voor hij films regisseerde, begon hij bij de televisie, op kanaal Canal+, waar hij startte als regisseur in 1988. Hij begon eerst reclamespotjes te regisseren. In 1993 maakte hij zijn eerste lange speelfilm, genaamd: La Classe Americaine, voor televisie. Zeven jaar later maakte hij zijn tweede langspeelfilm, OSS 117: Caïro, Nest of Spies, een parodie op de jaren 60 spionnenfilmen en over de fictieve spion OSS 117 van de boeken van Jean Bruce. De film was een succes. In 2009 kwam er een vervolg van de film genaamd: OSS 117: Lost in Rio.

Lees verder op Wikipedia