Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Ik zal verdwijnen in het donker

Michelle McNamara (auteur), Gillian Flynn (inleider), Patton Oswalt (nawoord)
Verslag van de speurtocht naar een seriemoordenaar die in de jaren zeventig actief was in Californië.
Titel
Ik zal verdwijnen in het donker
Auteur
Michelle McNamara
Inleider
Gillian Flynn
Nawoord
Patton Oswalt
Vertaler
Theo Schoemaker Bart Gravendaal Gerda Baardman
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
I'll be gone in the dark : one woman's obsessive seach for the Golden State Killer
Uitgever
Amsterdam: Lebowski, 2018 | Andere uitgaven
349 p.
ISBN
9789048855674 (paperback)
Plaatsingssuggestie
395.663 (SISO) Seriemoord (ZIZO)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De Verenigde Staten kennen een triest record als het gaat om seriemoordenaars, maar zelden wisten dezen zo lang op vrije voeten te blijven als de Golden State Killer. Tussen 1976 en ’86 was hij verantwoordelijk voor twaalf moorden, vijftig verkrachtingen en meer dan honderd inbraken. Michelle McNamara maakte samen met betrokken rechercheurs jarenlang jacht op hem en besloot een boek te schrijven over deze spannende speurtocht. Door haar plotselinge overlijden in 2016 kon ze dit niet voltooien en het waren Billy Jensen en Paul Haynes die op verzoek van haar echtgenoot het werk afmaakten. Dat heeft een bloedstollend boek opgeleverd, waarin huiveringwekkende beschrijvingen van de gepleegde misdaden worden afgewisseld met gesprekken die McNamara later voerde met de onderzoekers tijdens haar bezoeken aan de plaatsen delict. Verrassend genoeg volgde de ontknoping kort na verschijning van het boek, toen in 2018 Joseph James DeAngelo werd opgepakt nadat zijn DNA bleek te matchen met enkele sp…Lees verder

Speuren naar de Golden State Killer

De feiten in McNamara's 'Ik zal verdwijnen in het donker' zijn erger dan fictie.

Michelle McNamara raakte als klein meisje geobsedeerd door misdaad toen Kathleen Lombardo in 1984 vlakbij haar ouderlijk huis in Illinois vermoord werd, 24 jaar oud. Die moord werd nooit opgelost.

Jaren later begint McNamara met een misdaadblog. Ze is getrouwd en moeder als ze in de greep raakt van het onderzoek naar de man die verantwoordelijk zou zijn voor minstens vijftig verkrachtingen en twaalf moorden in de Sacramento Valley tussen 1974 en 1986. 'Ik zal verdwijnen in het donker' is het verslag van de zoektocht naar de man die ze de Golden State Killer noemt.

Michelle spreekt met nabestaanden en getuigen. Hun beschrijvingen van de man zijn steeds verschillend maar zijn werkwijze is altijd hetzelfde. Hij verkent het huis van de slachtoffers. Vaak verdwijnen er kort voor de moord of verkrachting wat voorwerpen van weinig waarde uit het huis. Een buitenlamp is defect, het tuinhek sluit niet, er hing een vreemde auto rond in de buurt.

McNamara vertelt niet all…Lees verder