Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Hylas en de schaduw van de leeuwin

Michelle Paver (auteur), Ellis Post Uiterweer (vertaler)
+1
Hylas en de schaduw van de leeuwin
×
Hylas en de schaduw van de leeuwin Hylas en de schaduw van de leeuwin
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Tijdens de zoektocht naar zijn zusje wordt Hylas gevangengenomen. Hij belandt op het eiland Thalakrea, waar hij als slaaf in de mijnen moet werken. Vanaf ca. 11 jaar.
Titel
Hylas en de schaduw van de leeuwin
Auteur
Michelle Paver
Vertaler
Ellis Post Uiterweer
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The burning shadow
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: The House of Books, 2013
287 p.
ISBN
9789044336146 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In dit tweede deel van serie 'Tijden van goden en gevechten'* belandt Hylas op het eiland Thalakrea, waar hij als slaaf in de mijnen moet werken. Hij redt een leeuwenwelp, die haar moeder heeft verloren. Vanaf die tijd zijn de twee onafscheidelijk. Ook Pirra, Hylas' metgezellin uit het eerste deel, komt bij toeval op het eiland terecht. Opnieuw volgen avonturen elkaar op, waarbij alles draait om een bronzen dolk die velen in handen proberen te krijgen. Het spannende avonturenverhaal speelt in wat nu Griekenland is, zo'n 3500 jaar geleden. Het wordt verteld vanuit verschillende personages, onder meer vanuit de kleine leeuwin. De gebeurtenissen op Thalakrea worden afgerond, maar duidelijk is dat aan de avonturen van Hylas nog geen einde is gekomen. Het derde deel van de serie ('Hylas en het oog van de valk') is aangekondigd. De Britse auteur is bekend van de serie 'Torak en wolf'; net als daarin spelen ook in de serie over Hylas magische krachten een belangrijke rol. Vanaf ca. 11 jaar.

Hylas en de schaduw van de leeuwin

'Hylas en de schaduw van de leeuwin' is het tweede deel van Michelle Pavers reeks 'Tijden van goden en gevechten'. Het hoofdpersonage is een jonge geitenhoeder uit het Griekenland van het bronzen tijdperk. De plotlijnen voor de reeks werden uitgezet in het vorige deel toen Hylas werd opgejaagd door Myceense krijgers, de Kraaien genaamd, omdat hij een zogenaamde ‘buitenstaander’ is. Buitenstaanders behoren niet tot een dorpsgemeenschap en kunnen bijgevolg op geen enkele bescherming rekenen. De Kraaien maken jacht op alle buitenstaanders omdat ze – zo heeft het orakel voorspeld – een bedreiging vormen voor hun leider. Tijdens zijn vlucht raakte Hylas zijn zusje Issi kwijt en zijn grootste bekommernis is om haar terug te vinden. Hylas’ zusje bleef vermist, maar hij ontmoette tijdens zijn omzwervingen wel een andere vluchteling: Pirra, de dochter van de hogepriesteres van Keftioe (het huidige Kreta). Net als Hylas is zij voor haar lot op de vlucht en voor haar is dat het huwelijk dat haar…Lees verder

Over Michelle Paver

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Transangst

Michelle Paver (1960) is een Britse schrijfster. Ze schreef onder meer de kinderserie Avonturen uit een Magisch Verleden.

Biografie

Pavers vader was een Zuid-Afrikaan en haar moeder een Belgische. In 1963 verhuisde het gezin naar Wimbledon (Londen), waar Paver nog steeds woont.

Paver was dertien jaar lang advocate. Na de dood van haar vader in 1996 ging ze doen wat ze werkelijk wilde: boeken schrijven. Ze schreef een aantal romantisch-historische boeken voor ze aan Avonturen uit een Magisch Verleden begon. Toen die reeks in 2009 werd afgerond, schreef ze een boek voor volwassenen en van 2012 tot 2016 verscheen er elk jaar een boek uit haar reeks Tijden van Goden en Gevechten.

Gepubliceerde boeken

  • Portret van een liefde, 2000 (Without Charity);
  • Een liefde uit vervlogen tijden, 2001 (A Place in the Hills);Lees verder op Wikipedia