Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Portret van een liefde

Michelle Paver (auteur)
Een jonge programmamaakster bij de BBC krijgt de opdracht de geschiedenis van een landgoed vast te leggen, dat met haar vader te maken blijkt te hebben.
Titel
Portret van een liefde
Auteur
Michelle Paver
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
Without charity
Uitgever
Houten: Van Reemst, 2000
416 p.
ISBN
90-410-0862-4

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Na een mislukte relatie en het verlies van haar baan wil Sarah weg uit New York. Aanvankelijk tegen haar zin aanvaardt ze dan toch de opdracht om de geschiedenis te schrijven van het landgoed Harlaston Hall van de familie Pearce-Staunton. Dit eigendom werd verkocht na de Eerste Wereldoorlog. Sinds vijftig jaar is daarin de Europese afdeling van de Universiteit van Allantown ondergebracht. Dat feit wil men gedenken met de geschiedenis van het landgoed. Sarah komt tijdens haar verblijf in Harlaston helemaal in de ban van de speciale sfeer die ervan uitgaat. Gaandeweg wil ze ook meer te weten komen over de geruchten als zou dit landgoed een grote rol hebben gespeeld in het leven van haar grootmoeder Charity.

Het verhaal is opgevat als een tv-serie waarin afwisselend het leven op verschillende plaatsen wordt belicht. Tijdens haar opzoekingen komt Sarah terecht in het Engeland van 1900, waarin het luxueuze leven op het landgoed schril afsteekt tegen dat van de lagere klasse. Ze leer…Lees verder
Sara, een jonge programmamaakster bij de BBC, krijgt na het verbreken van haar relatie een inzinking. Om weer op verhaal te komen neemt ze de uitnodiging aan de geschiedenis van een Engels landgoed vast te leggen, mede omdat haar vaders raadselachtige afkomst iets met het kasteel te maken heeft gehad. Dan ontspint zich een boeiend relaas, gedeeltelijk geschreven in het heden, gedeeltelijk in ± 1900, waarbij steeds stukjes van de puzzle op hun plaats vallen. Tot het laatst toe spannend, goed geconstrueerd met heldere karaktertekening. Door het steeds verspringen van tijd en plaats niet zo gemakkelijke lectuur, maar aanspreekbaar voor een groot publiek. Behoorlijk vertaald, mooie passende omslag illustratie van Renoir. Volle bladspiegel.

Over Michelle Paver

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Transangst

Michelle Paver (1960) is een Britse schrijfster. Ze schreef onder meer de kinderserie Avonturen uit een Magisch Verleden.

Biografie

Pavers vader was een Zuid-Afrikaan en haar moeder een Belgische. In 1963 verhuisde het gezin naar Wimbledon (Londen), waar Paver nog steeds woont.

Paver was dertien jaar lang advocate. Na de dood van haar vader in 1996 ging ze doen wat ze werkelijk wilde: boeken schrijven. Ze schreef een aantal romantisch-historische boeken voor ze aan Avonturen uit een Magisch Verleden begon. Toen die reeks in 2009 werd afgerond, schreef ze een boek voor volwassenen en van 2012 tot 2016 verscheen er elk jaar een boek uit haar reeks Tijden van Goden en Gevechten.

Gepubliceerde boeken

  • Portret van een liefde, 2000 (Without Charity);
  • Een liefde uit vervlogen tijden, 2001 (A Place in the Hills);…Lees verder op Wikipedia