Boek
Engels

Thin air : a ghost story

Michelle Paver (auteur)

Thin air : a ghost story

Pearce, een jonge arts, probeert in 1935 de ijzige kou van de Kangchenjunga te overwinnen, om achter de geheimen van de Lyell Expeditie van 1907 te komen waarbij vijf bergbeklimmers stierven.
Titel
Thin air : a ghost story
Auteur
Michelle Paver
Taal
Engels
Uitgever
London: Orion, 2016
228 p.
ISBN
9781409163343 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 6 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In 1935 gaat Stephen Pearce, een jonge arts, met zijn broer naar India om met drie anderen de Kangchenjunga te beklimmen, een van de hoogste bergen op aarde. Niemand heeft de klim ooit volbracht, zelfs de Lyell Expeditie van 1907 niet. De enige overlevende van de Lyell Expeditie, Charles Tennant, probeert Pearce tegen te houden. Tennant waarschuwt hem, want terwijl er vijf mensen van zijn team zijn omgekomen, zijn er maar vier begraven. Pearce is echter vastbesloten het avontuur aan te gaan, zodat hij zijn droom kan volbrengen. Maar wanneer het team hoger en hoger de Kangchenjunga beklimt, en zuurstof minder wordt, ziet hij donkere schaduwen in de hoeken van zijn blikveld. Dan vinden ze de macabere overblijfselen van het Lyell team, en begint Pearce te vermoeden dat de verhalen omtrent die mislukte expeditie vreselijker zijn dan in de boeken vermeld staat. Een ‘op het puntje van je stoel’-boek, waar de kou van de berg je meevoert in de duistere ziel van de mens. Pocketuitgave, duideli…Lees verder

Over Michelle Paver

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Transangst

Michelle Paver (1960) is een Britse schrijfster. Ze schreef onder meer de kinderserie Avonturen uit een Magisch Verleden.

Biografie

Pavers vader was een Zuid-Afrikaan en haar moeder een Belgische. In 1963 verhuisde het gezin naar Wimbledon (Londen), waar Paver nog steeds woont.

Paver was dertien jaar lang advocate. Na de dood van haar vader in 1996 ging ze doen wat ze werkelijk wilde: boeken schrijven. Ze schreef een aantal romantisch-historische boeken voor ze aan Avonturen uit een Magisch Verleden begon. Toen die reeks in 2009 werd afgerond, schreef ze een boek voor volwassenen en van 2012 tot 2016 verscheen er elk jaar een boek uit haar reeks Tijden van Goden en Gevechten.

Gepubliceerde boeken

  • Portret van een liefde, 2000 (Without Charity);
  • Een liefde uit vervlogen tijden, 2001 (A Place in the Hills);…Lees verder op Wikipedia