Daisy
Nederlands

Torak, de zielzwerver

Michelle Paver (auteur)
+1
Torak, de zielzwerver
×
Torak, de zielzwerver Torak, de zielzwerver

Torak, de zielzwerver

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Torak woont alweer een poos bij de Ravenstam. Als daar een dodelijke ziekte uitbreekt, onderneemt hij een gevaarlijke reis om een medicijn te vinden.
Titel
Torak, de zielzwerver
Auteur
Michelle Paver
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Spirit walker
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2005
1 cd
Speelduur
8:31:56
Aantekening
Nederlandse stem Stem: Vrouw

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 8 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een dodelijke ziekte bedreigt de Ravenstam waarbij Torak zich heeft aangesloten. Torak gaat op zoek naar een remedie en komt na een gevaarlijke zwerftocht op de Zeehondeneilanden terecht, waar een machtige magiër hem belooft te helpen. Tweede deel uit de internationaal succesvolle zesdelige serie 'Avonturen uit een magisch verleden'* over een jongen uit de prehistorie en zijn trouwe wolf. De auteur heeft zich, zoals o.a. uit het nawoord blijkt, intensief in het tijdperk verdiept. Bovendien heeft ze de beschreven gebieden bezocht en kent ze de dieren die in het boek voorkomen van dichtbij. De historische realiteit wordt gecombineerd met fantasiewezens en magie. Deze magie is geloofwaardig, omdat zij goed aansluit bij de animistische denkwereld van de prehistorische mens en de ongenadige natuur. Het boek zit propvol actie: de hoofdpersonen rollen vrijwel zonder onderbreking van het ene avontuur in het andere. Wilde dieren met zowel dierlijke als menselijke eigenschappen spelen een belan…Lees verder

Over Michelle Paver

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Transangst

Michelle Paver (1960) is een Britse schrijfster. Ze schreef onder meer de kinderserie Avonturen uit een Magisch Verleden.

Biografie

Pavers vader was een Zuid-Afrikaan en haar moeder een Belgische. In 1963 verhuisde het gezin naar Wimbledon (Londen), waar Paver nog steeds woont.

Paver was dertien jaar lang advocate. Na de dood van haar vader in 1996 ging ze doen wat ze werkelijk wilde: boeken schrijven. Ze schreef een aantal romantisch-historische boeken voor ze aan Avonturen uit een Magisch Verleden begon. Toen die reeks in 2009 werd afgerond, schreef ze een boek voor volwassenen en van 2012 tot 2016 verscheen er elk jaar een boek uit haar reeks Tijden van Goden en Gevechten.

Gepubliceerde boeken

  • Portret van een liefde, 2000 (Without Charity);
  • Een liefde uit vervlogen tijden, 2001 (A Place in the Hills);…Lees verder op Wikipedia