Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Torak en Wolf : de geestenjager

Michelle Paver (auteur), Ellis Post Uiterweer (vertaler)
+1
Torak en Wolf : de geestenjager
×
Torak en Wolf : de geestenjager Torak en Wolf : de geestenjager
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
De twaalfjarige Torak heeft als taak de Oehoemagiër Eostra te vernietigen. Terwijl de winter nadert en de Zielennacht steeds dichterbij komt, houdt de Oehoemagiër de stammen in een ijzige greep. Om zijn opdracht te volbrengen moet Torak naar zijn hol in de Geestenberg gaan.
Titel
Torak en Wolf : de geestenjager
Auteur
Michelle Paver
Vertaler
Ellis Post Uiterweer
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Ghost hunter
Uitgever
Vianen: The House of Books, 2013 | Andere uitgaves
256 p.
ISBN
9789044338980 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 250 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De 15-jarige Torak heeft de taak op zich genomen om de Oehoemagiër Eostra te vernietigen. Eostra echter wil Torak hebben om zo eeuwig te kunnen 'zielenzwerven'. De strijd wordt gestreden tijdens Zielennacht in de bergen van de Geesten. Zesde en laatste deel van de serie 'Torak en Wolf'*, die speelt in de IJstijd van 6000 jaar geleden. Voorkennis van de eerdere delen is noodzakelijk. Vlot te lezen uiterst spannend verhaal waarin de namen van de demonen en magiërs soms wat moeilijk uit te spreken zijn. Het is goed opgebouwd en leidt tot een toch nog onverwachte climax. Knap van de auteur om na vijf delen met nieuwe belevenissen te komen, die de personages soms in een ander daglicht plaatsen. Leuk zijn de weetjes over de geneeskrachtige kruiden, de manieren van jagen, wonen en overleven en het geloof in goden en demonen. Prachtig verhaal dat doet denken aan 'De Aardkinderen' van Auel voor volwassenen. Vanaf ca. 11 jaar.

Torak en Wolf. De geestenjager

Voor de zesde en laatste keer neemt Michelle Paver de lezer mee naar een ver verleden, naar een wereld waar alleen de sterkste overleeft. Terwijl de winter, en dus ook de Zielennacht, naderbij komt, houdt de Oehoemagiër de clans in een ijzige greep. Om hem te verslaan zal Torak naar zijn hol in de Berg der Geesten moeten gaan. Hij moet demonen en tokoroths verslaan en zijn weg vinden op zijn moeilijke tocht. Maar niet alleen Torak heeft het moeilijk: Wolf heeft een verschrikkelijk verdriet te verwerken en Renn moet een belangrijke beslissing nemen. Bovendien moet Torak tijdens zijn laatste gevecht met de Zieleneter de moeilijkste keuze van zijn leven maken ... Dit is opnieuw een spannend, intens en vooral onvoorspelbaar verhaal waar je vanaf de eerste pagina in meegesleurd wordt, een echte pageturner. Torak staat voor de moeilijkste opdracht ooit; hij is nu geen jongen meer, maar een man, met een duidelijk doel voor ogen. En ook Renn is volwassen geworden. Ze staat voor een hartver…Lees verder

Over Michelle Paver

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Transangst

Michelle Paver (1960) is een Britse schrijfster. Ze schreef onder meer de kinderserie Avonturen uit een Magisch Verleden.

Biografie

Pavers vader was een Zuid-Afrikaan en haar moeder een Belgische. In 1963 verhuisde het gezin naar Wimbledon (Londen), waar Paver nog steeds woont.

Paver was dertien jaar lang advocate. Na de dood van haar vader in 1996 ging ze doen wat ze werkelijk wilde: boeken schrijven. Ze schreef een aantal romantisch-historische boeken voor ze aan Avonturen uit een Magisch Verleden begon. Toen die reeks in 2009 werd afgerond, schreef ze een boek voor volwassenen en van 2012 tot 2016 verscheen er elk jaar een boek uit haar reeks Tijden van Goden en Gevechten.

Gepubliceerde boeken

  • Portret van een liefde, 2000 (Without Charity);
  • Een liefde uit vervlogen tijden, 2001 (A Place in the Hills);…Lees verder op Wikipedia

Suggesties