Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Torak en Wolf : de zielzwerver

Michelle Paver (auteur)
+1
Torak en Wolf : de zielzwerver
×
Torak en Wolf : de zielzwerver Torak en Wolf : de zielzwerver

Torak en Wolf : de zielzwerver

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Torak woont alweer een poos bij de Ravenstam. Als daar een dodelijke ziekte uitbreekt, onderneemt hij een gevaarlijke reis om een medicijn te vinden. Vanaf ca. 11 jaar.
Titel
Torak en Wolf : de zielzwerver
Auteur
Michelle Paver
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Spirit walker
Uitgever
Amsterdam: Moon, 2014 | Andere uitgaves
286 p. : ill.
ISBN
9789044338942 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 250 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De stam van de Raven wordt geteisterd door een vreemde, angstaanjagende ziekte. Het lichaam van de zieken is overdekt met zweren, ze zijn bevangen door een enorme angst en vertonen tekenen van waanzin. In de Wilgenstam en de Everzwijnstam is de ziekte ook vastgesteld. Niemand heeft heeft ooit zoiets gezien. De magiërs raadplegen de botjes om inzicht te krijgen, maar die vertellen overal en steeds dezelfde raadselachtige woorden: "Het komt". Die voorspelling is des te beangstigender omdat een van de zieken vreesde dat zijn "zielen werden opgegeten". Betekent dit dat de zieleneters op komst zijn, die afgedwaalde magiërs die hun macht alleen maar ten kwade gebruiken? Toraks vader werd hun slachtoffer in het vorige verhaal, Torak en Wolf. Het lijkt alsof Toraks lot met hen verweven is en hij ziet het nu als zijn opdracht om hen te bestrijden. Hij trekt weg van de Ravenstam, want het schijnt dat de bewoners van het Dichte Woud een remedie tegen de ziekte kennen. Wanneer zijn vriendi…Lees verder
Een dodelijke ziekte bedreigt de Ravenstam, waarbij Torak zich heeft aangesloten. Torak gaat op zoek naar een remedie en komt na een gevaarlijke zwerftocht op de Zeehondeneilanden terecht, waar een machtige magiër hem belooft te helpen. Tweede deel in de internationaal succesvolle serie 'Torak en Wolf' over een jongen uit de prehistorie en zijn trouwe wolf. De auteur heeft zich, zoals o.a. uit het nawoord blijkt, intensief in het tijdperk verdiept. Bovendien heeft ze de beschreven gebieden bezocht en kent ze de dieren die in het verhaal voorkomen van dichtbij. De historische realiteit wordt gecombineerd met fantasiewezens en magie. Deze magie is geloofwaardig, omdat hij goed aansluit bij de animistische denkwereld van de prehistorische mens en de ongenadige natuur. Het zit propvol actie: de hoofdpersonen rollen vrijwel zonder onderbreking van het ene avontuur in het andere. Wilde dieren met zowel dierlijke als menselijke eigenschappen spelen een belangrijke rol. Het boek bevat kaarten…Lees verder

Over Michelle Paver

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Transangst

Michelle Paver (1960) is een Britse schrijfster. Ze schreef onder meer de kinderserie Avonturen uit een Magisch Verleden.

Biografie

Pavers vader was een Zuid-Afrikaan en haar moeder een Belgische. In 1963 verhuisde het gezin naar Wimbledon (Londen), waar Paver nog steeds woont.

Paver was dertien jaar lang advocate. Na de dood van haar vader in 1996 ging ze doen wat ze werkelijk wilde: boeken schrijven. Ze schreef een aantal romantisch-historische boeken voor ze aan Avonturen uit een Magisch Verleden begon. Toen die reeks in 2009 werd afgerond, schreef ze een boek voor volwassenen en van 2012 tot 2016 verscheen er elk jaar een boek uit haar reeks Tijden van Goden en Gevechten.

Gepubliceerde boeken

  • Portret van een liefde, 2000 (Without Charity);
  • Een liefde uit vervlogen tijden, 2001 (A Place in the Hills);…Lees verder op Wikipedia