Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Torak en Wolf : verstoten

Michelle Paver (auteur), Ellis Post Uiterweer (vertaler)
+1
Torak en Wolf : verstoten
×
Torak en Wolf : verstoten Torak en Wolf : verstoten
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Torak wordt door de stammen verstoten en vogelvrij verklaard. Iedereen die hem tegenkomt, mag hem doden. Vanaf ca. 11 jaar.
Titel
Torak en Wolf : verstoten
Auteur
Michelle Paver
Vertaler
Ellis Post Uiterweer
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Outcast
Uitgever
Vianen: The House of Books, 2013 | Andere uitgaves
270 p.
ISBN
9789044338966 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 200 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De ongeveer 13-jarige Torak wordt door de stammen verstoten en vogelvrij verklaard, als zijn tatoeage van de Zieleneters ontdekt wordt. Bedreigingen en magische krachten lijken zijn ondergang te worden, maar dan zijn Wolf en Renn er nog... Vierde deel uit de zesdelige serie 'Avonturen uit een magisch verleden'* over Torak en Wolf. Het verhaal speelt zich zo'n zesduizend jaar geleden af. Door middel van flashbacks wordt een deel van de voorgeschiedenis verteld. Schitterend, spannend en sfeervol boek waarin blijkt hoe dicht de mens vroeger bij de natuur stond. Achterin een nawoord van de auteur. Een soort jeugduitgave van 'De Stam van de Holenbeer' van Jean Auel. Herdruk met nieuw omslag. Vanaf ca. 11 jaar.

Torak en Wolf. Verstoten

‘Verstoten’ is het vierde deel uit een reeks van zes boeken over de prehistorische Torak, die ook nu weer de strijd aanbindt met de zieleneters, magische op macht beluste creaturen die het kwaad in zich dragen. Na hun avontuur in het Hoge Noorden verblijven Torak en Renn weer bij de Ravenstam. Torak heeft een groot geheim: de zieleneters hebben een tatoeage op zijn borst gemaakt, wat hem tot één van hen maakt in de ogen van de anderen. Als dat ontdekt wordt, wordt hij volgens de wetten van de stammen verstoten. En dat komt de Addermagiër goed uit, want zo heeft ze vrij spel om Torak in haar netten te vangen. Torak moet op de vlucht. Alleen Wolf blijft bij hem. Immers, stamleden die hem zien, moeten hem doden of worden zelf verstoten. Uiteindelijk komt hij terecht in de rietvelden van het Bijlmeer, waar hij, bedreigd door het Verborgen Volk, zijn verstand verliest. Gelukkig laten Renn en Bale hem niet in de steek. De vraag is of zij opgewassen zijn tegen de gevaren die in het Bijlme…Lees verder

Over Michelle Paver

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Transangst

Michelle Paver (1960) is een Britse schrijfster. Ze schreef onder meer de kinderserie Avonturen uit een Magisch Verleden.

Biografie

Pavers vader was een Zuid-Afrikaan en haar moeder een Belgische. In 1963 verhuisde het gezin naar Wimbledon (Londen), waar Paver nog steeds woont.

Paver was dertien jaar lang advocate. Na de dood van haar vader in 1996 ging ze doen wat ze werkelijk wilde: boeken schrijven. Ze schreef een aantal romantisch-historische boeken voor ze aan Avonturen uit een Magisch Verleden begon. Toen die reeks in 2009 werd afgerond, schreef ze een boek voor volwassenen en van 2012 tot 2016 verscheen er elk jaar een boek uit haar reeks Tijden van Goden en Gevechten.

Gepubliceerde boeken

  • Portret van een liefde, 2000 (Without Charity);
  • Een liefde uit vervlogen tijden, 2001 (A Place in the Hills);…Lees verder op Wikipedia

Suggesties