Daisy
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Vuurvlinder : roman

Michelle Paver (auteur)
Wanneer een vrouw terugkeert naar het familielandgoed Eden op Jamaica, merkt ze dat haar liefde voor een man, die probeert zijn verleden te vergeten, niet opweegt tegen haar gevoelens van schuld en familie-eer.
Titel
Vuurvlinder : roman
Auteur
Michelle Paver
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Fever Hill
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2004
1 cd
Speelduur
18:06
Oorspr. uitgever
Van Reemst
Aantekening
Nederlandse stem Stem: Vrouw
CDR
a401692

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 1 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Nadat Sophie (19) haar opleiding op een Engelse kostschool in 1903 heeft afgerond, gaat ze op Jamaica wonen bij haar zus en gezin. Ze ziet haar jeugdvriend Ben terug en ze blijken nog steeds dol op elkaar te zijn, maar kunnen om Bens afkomst niet trouwen. Als op hun eerste stiekeme nacht samen haar neefje aan meningitis sterft, voelt Sophie zich schuldig en vertrekt. Na zeven jaar liefdadigheidswerk in Londen verlooft ze zich met de zoon van hun buurman op Jamaica. Terug op Jamaica merkt ze dat ze nog steeds gek is op Ben, die nu een rijke zakenman is, en dat haar verloofde niet deugt. Ze verbreekt de verloving en na een brand waarbij Sophie haar nichtje, en Ben beiden redt, kiezen Ben en zij voor elkaar. Van de Britse verschenen verschillende historische romans. Dit is het tweede deel van de Eden-trilogie, vervolg op 'Schaduwvanger'*. Ook dit deel komt vrij traag op gang, maar wordt gaandeweg een boeiende, goed vertelde roman, waarin veel gebeurt en de goede sfeertekening van vooral …Lees verder

Over Michelle Paver

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Transangst

Michelle Paver (1960) is een Britse schrijfster. Ze schreef onder meer de kinderserie Avonturen uit een Magisch Verleden.

Biografie

Pavers vader was een Zuid-Afrikaan en haar moeder een Belgische. In 1963 verhuisde het gezin naar Wimbledon (Londen), waar Paver nog steeds woont.

Paver was dertien jaar lang advocate. Na de dood van haar vader in 1996 ging ze doen wat ze werkelijk wilde: boeken schrijven. Ze schreef een aantal romantisch-historische boeken voor ze aan Avonturen uit een Magisch Verleden begon. Toen die reeks in 2009 werd afgerond, schreef ze een boek voor volwassenen en van 2012 tot 2016 verscheen er elk jaar een boek uit haar reeks Tijden van Goden en Gevechten.

Gepubliceerde boeken

  • Portret van een liefde, 2000 (Without Charity);
  • Een liefde uit vervlogen tijden, 2001 (A Place in the Hills);…Lees verder op Wikipedia