Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Vuurvlinder

Michelle Paver (auteur)
Wanneer een vrouw terugkeert naar het familielandgoed Eden op Jamaica, merkt ze dat haar liefde voor een man, die probeert zijn verleden te vergeten, niet opweegt tegen haar gevoelens van schuld en familie-eer.
Titel
Vuurvlinder
Auteur
Michelle Paver
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Fever Hill
Uitgever
Vianen: The House of Books, 2012 | Andere uitgaves
455 p.
ISBN
9789044334395 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Sophie Monroe heeft haar jeugd doorgebracht op het landgoed Eden in Jamaïca. Nu is ze 19 jaar, afgestudeerd en dolblij dat ze Engeland kan verlaten om terug te keren naar Eden. Ze ontmoet er Ben Kelly, een straatjongen en vriendje uit haar jeugd die nu als staljongen werkt bij de rijke familie Traherne. Het hoort niet meer dat ze zich nog inlaat met Ben nu ze volwassen is en erfgename van Fever Hill, maar Sophie voelt zich aangetrokken tot hem door zijn zwierige gestalte en zijn mooie groene ogen. Ze hebben een kortstondige verhouding.

Vuurvlinder is een vervolg op Schaduwvanger en het tweede boek in de Eden-trilogie. Het verhaal begint in 1903 als de 19-jarige Sophie na haar studies aan de hogeschool in Cheltenham terugkeert naar het landgoed Eden, dat nu bewoond wordt door het gezin van haar zus Madeleine. Het leven draait er rond enkele bezitters van suikerrietplantages die er naam maakten. Ook de Monroe's, de Lawe's en de Traherne's horen daarbij. Iedereen wee…Lees verder
Nadat Sophie (19) haar opleiding op een Engelse kostschool in 1903 heeft afgerond, gaat ze op Jamaica wonen bij haar zus en gezin. Ze ziet haar jeugdvriend Ben terug en ze blijken nog steeds dol op elkaar te zijn, maar kunnen om Bens afkomst niet trouwen. Als op hun eerste stiekeme nacht samen haar neefje aan meningitis sterft, voelt Sophie zich schuldig en vertrekt. Na zeven jaar liefdadigheidswerk in Londen verlooft ze zich met de zoon van hun buurman op Jamaica. Terug op Jamaica merkt ze dat ze nog steeds gek is op Ben, die nu een rijke zakenman is, en dat haar verloofde niet deugt. Ze verbreekt de verloving en na een brand waarbij Sophie haar nichtje, en Ben beiden redt, kiezen Ben en zij voor elkaar. Van de Britse schrijfster verschenen verschillende historische romans. Dit is het tweede deel van de Eden-trilogie, vervolg op 'Schaduwvanger'*. Ook dit deel komt vrij traag op gang, maar wordt gaandeweg een boeiende, goed vertelde roman, waarin veel gebeurt en de goede sfeertekening…Lees verder

Over Michelle Paver

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Transangst

Michelle Paver (1960) is een Britse schrijfster. Ze schreef onder meer de kinderserie Avonturen uit een Magisch Verleden.

Biografie

Pavers vader was een Zuid-Afrikaan en haar moeder een Belgische. In 1963 verhuisde het gezin naar Wimbledon (Londen), waar Paver nog steeds woont.

Paver was dertien jaar lang advocate. Na de dood van haar vader in 1996 ging ze doen wat ze werkelijk wilde: boeken schrijven. Ze schreef een aantal romantisch-historische boeken voor ze aan Avonturen uit een Magisch Verleden begon. Toen die reeks in 2009 werd afgerond, schreef ze een boek voor volwassenen en van 2012 tot 2016 verscheen er elk jaar een boek uit haar reeks Tijden van Goden en Gevechten.

Gepubliceerde boeken

  • Portret van een liefde, 2000 (Without Charity);
  • Een liefde uit vervlogen tijden, 2001 (A Place in the Hills);…Lees verder op Wikipedia