Kasteelheer en historicus Edmund Stearne kiest ervoor zijn vrouw te laten sterven wanneer de zoveelste geboorte fataal kan aflopen voor moeder of kind.
Titel
Wakenhyrst
Auteur
Michelle Paver
Taal
Engels
Uitgever
London: Head of Zeus, 2019 | Andere uitgaves
359 p.
ISBN
9781789540604 (paperback)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 13 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Historicus Edmund Stearne was in het begin van de 20ste eeuw een hardvochtig kasteelheer in de moerassige gebieden van Oost-Engeland die ervoor koos zijn vrouw te laten sterven wanneer de zoveelste geboorte fataal kon aflopen voor moeder of kind. Stearne wordt helemaal bezeten door een oud manuscript en een vier eeuwen oud schilderij en meent er de duivel in te zien. Hijzelf ziet overal een bedreiging in, wordt krankzinnig en doet dingen waardoor zijn dochter Maud hem nog meer haat. In zijn dagboek leert ze immers dag na dag de ware aard van haar vader kennen en nu wil ze wraak. Vijftig jaar later vertelt ze haar verhaal. Deze eerste pure gothic novel van een Engelse schrijfster (1960) van voornamelijk kinderboeken staat diagonaal tegenover de kostuumdrama’s die we uit die laat-Victoriaanse tijd kennen. Deze roman is hard, duister en wreed vanwege de imminente aanwezigheid van geweld. Het verhaal wordt afgewisseld met chronologische dagboekfragmenten waardoor de spanning oploopt. Onda…Lees verder

Over Michelle Paver

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Transangst

Michelle Paver (1960) is een Britse schrijfster. Ze schreef onder meer de kinderserie Avonturen uit een Magisch Verleden.

Biografie

Pavers vader was een Zuid-Afrikaan en haar moeder een Belgische. In 1963 verhuisde het gezin naar Wimbledon (Londen), waar Paver nog steeds woont.

Paver was dertien jaar lang advocate. Na de dood van haar vader in 1996 ging ze doen wat ze werkelijk wilde: boeken schrijven. Ze schreef een aantal romantisch-historische boeken voor ze aan Avonturen uit een Magisch Verleden begon. Toen die reeks in 2009 werd afgerond, schreef ze een boek voor volwassenen en van 2012 tot 2016 verscheen er elk jaar een boek uit haar reeks Tijden van Goden en Gevechten.

Gepubliceerde boeken

  • Portret van een liefde, 2000 (Without Charity);
  • Een liefde uit vervlogen tijden, 2001 (A Place in the Hills);…Lees verder op Wikipedia