Boek
Engels

Warrior bronze

Michelle Paver (auteur)

Warrior bronze

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Hylas moet de strijd aangaan met zijn aartsvijand Telamon om de bronzen dolk van Koronos te veroveren. Intussen gaat zijn vriendin Pirra op zoek naar zijn zusje Issi. Vanaf ca. 11 jaar.
Titel
Warrior bronze
Auteur
Michelle Paver
Taal
Engels
Uitgever
London: Puffin, 2016
292 p. : ill.
ISBN
9780141339351 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 3 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dit is het vijfde en laatste deel in de serie 'Gods and warriors'*, die speelt in de Bronstijd (ca. 3500 jaar geleden), in wat nu Griekenland heet. Hylas en Pirra keren terug naar Akea, waar ze, voor het eerst apart van elkaar, de zoektocht voortzetten naar de bronzen dolk van Koronos en naar het zusje van Hylas, Issi. Hylas voert strijd met Telamon en de kraaien; Pirra probeert Issi te vinden. Ze worden bijgestaan door personen die in de eerdere delen een rol speelden. En ook in dit deel komen de leeuwin Havoc, Pirra's valk Echo en de dolfijn Spirit voor. Het verhaal wordt vanuit verschillende personages/dieren verteld, met Hylas als middelpunt. Magie speelt een belangrijke rol. Voor in het boek staan kaarten van de omgeving en achterin een toelichting van de auteur. Het Engels is makkelijk te volgen voor native speakers. De serie is ook te gebruiken voor het onderwijs van Engels als vreemde taal. De serie verscheen in het Nederlands onder de titel ‘Tijden van goden en gevechten’. Va…Lees verder

Over Michelle Paver

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Transangst

Michelle Paver (1960) is een Britse schrijfster. Ze schreef onder meer de kinderserie Avonturen uit een Magisch Verleden.

Biografie

Pavers vader was een Zuid-Afrikaan en haar moeder een Belgische. In 1963 verhuisde het gezin naar Wimbledon (Londen), waar Paver nog steeds woont.

Paver was dertien jaar lang advocate. Na de dood van haar vader in 1996 ging ze doen wat ze werkelijk wilde: boeken schrijven. Ze schreef een aantal romantisch-historische boeken voor ze aan Avonturen uit een Magisch Verleden begon. Toen die reeks in 2009 werd afgerond, schreef ze een boek voor volwassenen en van 2012 tot 2016 verscheen er elk jaar een boek uit haar reeks Tijden van Goden en Gevechten.

Gepubliceerde boeken

  • Portret van een liefde, 2000 (Without Charity);
  • Een liefde uit vervlogen tijden, 2001 (A Place in the Hills);…Lees verder op Wikipedia