Strip
Nederlands

Vette pret!

+1
Vette pret!
×
Vette pret! Vette pret!
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Joep zit vol ideeën. Hij belooft zijn vriendin een hoofdrol in een film en laat haar zo zijn karweitjes opknappen, hij koopt een hond zodat die zijn huiswerk kan opeten, hij bedenkt een ingenieuze uitvinding om de planten water te geven etc.
Leesniveau
AVI E3, AVI 3
Titel
Vette pret!
Auteur
Michiel Van de Vijver
Taal
Nederlands
Editie
Vijfde, geheel herziene druk
Uitgever
Nijmegen: Plan A uitgevers, 2020 | Andere uitgaves
30 p. : ill.
ISBN
9789083018676 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Speciaal voor beginnende lezers werd de serie ‘Joep’ uitgebracht. Joep is een eigenwijs jongetje dat de gekste avonturen beleeft samen met zijn vriendjes Rolf en Vera. Telkens loopt er wel iets mis. Gelukkig weten zijn ouders niet altijd wat hij zoal uitspookt.
Subtiel detail is dat dit hardcover boek eigenlijk een stripboek is. Een echt leesboek, in de letterlijke betekenis van het woord, kan het dan ook niet genoemd worden. De auteur wil met dit opzet toegankelijke verhaaltjes aanbieden, waarbij het leesplezier voorop staat. Daar is hij zeker in geslaagd. Het boek oogt fris, heeft een groot formaat en de hoofdfiguren zijn opvallend aanwezig op de kaft.
De verhaaltjes zijn telkens korte ‘gags’ van één à twee bladzijden. Net dat is het grote minpunt van dit boek. Soms gaat het verhaal verder op de volgende bladzijde, maar soms ook niet. Dat maakt het niet altijd duidelijk wanneer een verhaal eindigt en er een nieuw begint. Met gekleurde stippellijntjes bovenaan de bladzijde…Lees verder
Joep is bang voor de tandarts, spant zijn zusje voor zijn karretje, laat zijn hond letterlijk het huiswerk opeten en misleidt zijn vader bij het opruimen van zijn kamer. Een stripboek voor beginnende lezers, AVI-E3. Elk beschreven avontuur – negentien in totaal – heeft de omvang van een à twee pagina’s. Het aantal illustraties – uiteraard in cartoonachtige setting – verschilt per pagina. Sommige beschreven avonturen zijn tekstloos. Humor en kattenkwaad zijn de hoofdthema’s, terwijl ook vriendschap een regelmatig terugkerend onderwerp is. Het boek maakt onderdeel uit van de serie ‘Kijk en Lees’* die drie boeken over de hoofdpersoon Kik bevat (voor groep 3, van een andere auteur) en drie boeken over Joep voor groep 4; nu ook een nieuwe serie kleine boekjes onder de noemer 'Lachend leren lezen'. Herkenbaar door serie-uiterlijk. Joep werd bekend door het kindertijdschrift ‘Roetsj’. Ondanks het feit dat melige humor verreweg de boventoon voert, kan deze stripserie wel bijdragen om minder …Lees verder

Joep. Vette pret!

Beginnende lezers moeten plezier beleven aan lezen. Deze strip is alleszins grappig genoeg. Op elke pagina staat een mopje of gekke situatie in stripvorm met weinig tekst. De illustraties spreken voor zich. Deze reeks is op maat geschreven voor kinderen vanaf zeven jaar (AVI E3). Het zijn de grappige belevenissen van Joep en zijn vriendjes Rolf en Vera. Een strip vol vriendschap, humor en kattenkwaad.

Suggesties