In 1996 begint de Britse auteur en Holocaustontkenner David Irving een proces wegens smaad tegen de Amerikaanse historica Deborah Lipstadt, die hem in haar boeken een leugenaar en een geschiedvervalser noemt.
Titel
Denial
Regisseur
Mick Jackson 1943-
Naar het werk van
Deborah E. Lipstadt
Acteur
Rachel Weisz Tom Wilkinson 1948- Timothy Spall
Componist
Howard Shore 1946-
Taal
Engels
Uitgever
Entertainment One, © 2017
1 dvd-video
Oorspr. opname
2016
Speelduur
ca. 105 min.
Aantekening
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld Verfilming van het boek 'History on trial' van Deborah E. Lipstadt
EAN
8713045248796
mooov

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Rechtbankdrama van Mick Jackson (Live from Baghdad; The bodyguard), gebaseerd op ware gebeurtenissen zoals beschreven in het boek van Deborah Lipstadt, dat is vertaald als 'De geschiedenis ontkend: waarom ik zes jaar van mijn leven besteedde aan de rechtszaak tegen Holocaustontkenner David Irving'. In 1996 begint de Britse auteur en Holocaustontkenner David Irving een proces wegens smaad tegen de Amerikaanse historica Deborah Lipstadt, die hem in haar boeken een leugenaar en een geschiedvervalser noemt. Volgens het Britse rechtssysteem moet de beklaagde het bewijs leveren, dus in dit geval aantonen dat de Holocaust wél heeft plaatsgevonden. De advocaten kiezen ervoor niet Lipstadt of overlevenden te laten getuigen, maar zich te concentreren op vooraanstaande getuige-deskundigen. In de hoofdrollen Rachel Weisz (The light between oceans) en Timothy Spall. De recensenten reageren verdeeld en geven 2-4 sterren. Belinda van de Graaf (Trouw 6-4-'17) ziet 'uitmelken van leed'. VPRO Cinema (v…Lees verder

Over Mick Jackson

CC BY 2.0 - Foto van/door Peabody Awards

Mick Jackson (Aveley, 4 oktober 1943) is een Engels filmregisseur en producer voor de televisie. Tussen 1973 en 1987 regisseerde hij vele documentaires voor de BBC Television en Channel 4. Toen hij naar Hollywood verhuisde, regisseerde hij de film The Bodyguard. In 1985 won hij een BAFTA met de televisiefilm Threads en in 2010 won hij een Emmy Award met de film Temple Grandin.

Filmografie

selectie

  • 1984 Threads
  • 1989 Chattahoochee
  • 1991 L.A. Story
  • 1992 The Bodyguard
  • 1997 Volcano
  • 2010 Temple Grandin
  • 2016 Denial
Lees verder op Wikipedia

Suggesties