Los Angeles dreigt volledig vernietigd te worden door een vulkaanuitbarsting onder het centrum van de stad
Kijkwijzer
Vanaf 12 jaarVanaf 12 jaar
Titel
Volcano / dir. by Mick Jackson ; screenplay by Jerome Armstrong ... [et al.] ; story by Jerome Armstrong
Regisseur
Mick Jackson 1943-
Scenarist
Jerome Armstrong
Acteur
Tommy Lee Jones
Taal
Engels
Uitgever
Twentieth Century Fox Home Entertainment, © 2000
1 dvd-video
Oorspr. opname
1997
Speelduur
ca. 100 min.
EAN
8712626000815

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 4 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Amerikaanse rampenfilm uit 1997 van regisseur Mick Jackson. Met Tommy Lee Jones (Men in black, The Fugitive), Anne Heche, Gaby Hoffman e.a. Onder het centrum van Los Angeles heeft zich een vulkaan gevormd die op het punt van uitbarsten staat. Een officier van de reddingsbrigade en een seismologe proberen die brullende vulkaan te bestrijden om Los Angeles voor totale vernietiging te behoeden. Boxoffice Magazine geeft drie sterren: 'The action, the effects and tough-as-nails Tommy Lee provide a worthwhile thrill ride - even if the last drop wasn't as big as you thought it would be.' De San Franciso Chronicle is minder enthousiast over de technische kwaliteit van de vulkaanuitbarsting die volgens hen niet realistische genoeg is.

Over Mick Jackson

CC BY 2.0 - Foto van/door Peabody Awards

Mick Jackson (Aveley, 4 oktober 1943) is een Engels filmregisseur en producer voor de televisie. Tussen 1973 en 1987 regisseerde hij vele documentaires voor de BBC Television en Channel 4. Toen hij naar Hollywood verhuisde, regisseerde hij de film The Bodyguard. In 1985 won hij een BAFTA met de televisiefilm Threads en in 2010 won hij een Emmy Award met de film Temple Grandin.

Filmografie

selectie

  • 1984 Threads
  • 1989 Chattahoochee
  • 1991 L.A. Story
  • 1992 The Bodyguard
  • 1997 Volcano
  • 2010 Temple Grandin
  • 2016 Denial