Dvd
Engels

The adventures of the Black Stallion

Mickey Rooney (acteur), Richard Cox (acteur), Michele Goodger (acteur)

The adventures of the Black Stallion

Mickey Rooney (acteur), Richard Cox (acteur), Michele Goodger (acteur)
Doelgroep:
Alle leeftijden
Avonturen van de Black de zwarte hengst en zijn berijder de vijftienjarige Alec
Titel
The adventures of the Black Stallion
Acteur
Mickey Rooney Richard Cox Michele Goodger
Naar het werk van
Walter Farley
Taal
Engels
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Entertainment Plus, [jaar van uitgave niet vastgesteld]
3 dvd-video's
Speelduur
ca. 320 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8713747058259

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 5 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Drie dvd's met twaalf afleveringen van de Canadees-Frans-Nieuw-Zeelandse televisieserie The adventures of the Black Stallion, die drie seizoenen heeft gedraaid (1990-1993). Het verhaal is gebaseerd op de boeken van Walter Farley en de eerdere verfilmingen: The Black Stallion (1979) and The Return of the Black Stallion (1983). Het verhaal draait om de tiener Alec Ramsey (Richard Ian Cox) die een speciale band heeft met Black, een wilde zwarte hengst die alleen bereden kan worden door Ramsey. Black is onderhand een wereldberoemd renpaard. Samen met trainer Henry (Mickey Rooney) beleven ze allerlei avonturen. Richard Ian Cox ontving de Young artist award voor Richard Ian Cox als beste jonge acteur in een 'off-primetime series'. Familiefilm die elke paardenliefhebber zal waarderen.

Over Mickey Rooney

Mickey Rooney (echte naam Joseph Yule, Jr.) (Brooklyn, New York, 23 september 1920 – Los Angeles, 6 april 2014) was een Amerikaans acteur en regisseur.

Biografie

Rooney werd geboren als Joseph Yule Jr. Zijn vader (Joe Yule Sr.) was Schots en zijn moeder (Nell Carter) was geboren in het zuiden van de Verenigde Staten. Later zou hij echter regelmatig bestempeld worden als Ierse Amerikaan, door zijn aangenomen artiestennaam.

Doordat hij geboren werd in een vaudeville-gezin, begon Rooney al in 1922 op tweejarige leeftijd voor te dragen (zingen, moppen vertellen en dansen). Toen hij drie was, scheidden zijn ouders en verhuisde hij met zijn moeder naar Missouri. In 1924 besloot zijn moeder dat hij geknipt zou zijn voor een rol in de serie Our Gang (beter bekend als The Little Rascals). Toen ze in Californië aankwamen, de stad waar de opnamen van deze serie gemaakt werden, bleken de verdiensten voor de spele…Lees verder op Wikipedia