Strip
Nederlands

Only for your eyes

Midam (auteur), Thitaume (scenarist), Eric Adam (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Merendeels tekstloze strips.
Onderwerp
Games
Titel
Only for your eyes / tekeningen Midam en Adam ; scenario Midam en Thitaume
Auteur
Midam
Scenarist
Thitaume
Illustrator
Eric Adam
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Only for your eyes
Uitgever
Antwerpen: Ballon, 2012 | Andere uitgaves
45 p. : ill.
ISBN
9789063349868 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 250 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

‘Game Over’ is een spin-offreeks in de puurste zin van het woord. ‘Kid Paddle’, de successtrip van Midam draait ongelofelijk goed voor een gag album, zo goed zelfs dat Midam, samen met zijn ‘Kid Paddle’-scenarist Araceli Cancino en oud-Dupuis-baas Dimitri Kennes, Mad Fabrik oprichtte om hun product efficiënter te kunnen promoten. Kid Paddle is een gewone jongen die toevallig erg goed kan gamen. Samen met beste vrienden Horace en mad scientist Big Bang doet Kid zijn uiterste best om zijn pa het leven zo moeilijk mogelijk te maken. Als ze niet aan het proberen zijn de bioscoop binnen te geraken om de horrorfilm te zien, vind je ze in het lunapark of achter de computer. Echte deugnieten, met een voorliefde voor monsters en ‘Blörks’!
Op de Vlaamse markt wordt ‘Game Over’ door Ballon Uitgeverij aan de man gebracht en het moet gezegd: hun printwerk mag gezien worden. Het eerste wat opvalt bij de nieuwe ‘Game Over’, Only for your eyes, is de leuke cover. Van top tot teen g…Lees verder
Korte gagstrips van een of twee pagina's die als een spelletje voor een spelcomputer zijn vormgegeven: steeds eindigen ze in 'game over', meestal omdat het spelfiguurtje op gruwelijke wijze aan zijn of haar einde komt. Een jonge speler probeert een prinses te redden; meest komt die prinses of hijzelf om het leven. Herkenbaar voor de doelgroep, en wel grappig, hoewel op den duur het enige verrassende is hóe het spelletje eindigt.

Over Midam

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door ActuaLitté

Michel Ledent (Etterbeek, 16 mei 1963) is een Belgisch stripauteur, bekend onder zijn pseudoniem Midam. Hij is de auteur van de stips Kid Paddle en Game over.

Na afgebroken studies binnenhuisarchitectuur en fotografie (aan het INRACI, Institut de radioéléctricité et de cinématographie), volgde hij de opleiding illustratie aan Sint-Lukas in Brussel. Na zijn dienstplicht en enkele jaren stempelen, kon hij aan de slag als illustrator bij enkele bladen, Intermediair (een blad voor kaderleden) en Micro Systèmes (een computerblad). Zijn debuut als striptekenaar kwam er in 1993 met De Gowap op scenario van Mythic, die werd gepubliceerd in Kuifje. Maar na een onenigheid met de scenarist droeg Midam de reeks over aan tekenaar Curd Ridel. Van Patrick Pinchart, hoofdredacteur van Robbedoes, krijgt hij de kans een redactiepagina over videogames te maken voor dit stripmagazine. Hieruit ontstaat het personage van de gamende jongen, K…Lees verder op Wikipedia

Suggesties